Csirketorta, az vajon mi?

Na, ez az a húsétel, ami szinte garantáltan sikert arat, biztosan mindenki elkéri a receptjét. Tökéletes vendégváró, hiszen előre össze lehet állítani, aztán csak betoljuk a sütőbe a vendégek érkezése előtt. Ha kihűlt, gyönyörűen szeletelhető, simán mehet szendvicsbe is felvágott helyett. De tökéletes büféasztalra is, vagy csak egy hétvégi ebédhez.

DSC 1917akicsi
Katuci

Ha nem tetszik a csirkemell, biztosan működik vékony, kiklopfolt karajszeletekkel, de a sertéstorta feleannyira sem hangzik viccesen, mint a csirketorta.

Hozzávalók:

50 dkg csirkemellfilé
20 dkg szeletelt bacon
1-2 evőkanál liszt (de akár el is hagyható)
3 tojás
15 dkg sajt
só, bors

  1. A megmosott húst vékony szeletekre vágjuk, mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk.
  2. Egy sütőedényt kibélelünk a szalonnaszeletekkel úgy, hogy túllógjanak a végek az edény falán, hiszen ezeket visszahajtjuk.
  3. A csirkét a lisztbe mártjuk (nem baj, ha ezt kihagyjuk, általában liszt nélkül is szépen rajtamarad a tojás), az elhabart tojásba, végül a reszelt sajtba. Elhelyezzük a szeleteket a formában egymás mellé és egymás tetejére rakva.
  4. Ha elfogyott a hús, betakargatjuk a baconnel.
  5. 180-200 fokos sütőben nagyjából 50 perc alatt készre sütjük. Ha közben nagyon pirulna a szalonna, fóliázzuk le, de a sütési idő lejárta előtt mindenképp vegyük le, hogy szép színe legyen!
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek