Hamis tiramisu, tojás nélkül

A klasszikus olasz tiramisu nyers tojással készül, ám számtalan oka lehet, ha kerülni szeretnénk a nyers tojást: ételallergia miatt, meleg időben, és sokan vannak, akik egyszerűen csak idegenkednek a nyers tojás fogyasztásától. Nekik szól ez a tojásmentes verzió.

HamisTiramisu2
Ötvös Zsuzsanna

Még ha igazi tiramisunak nem is nevezhetjük, az olasz név, amelynek jelentése „dobj fel!” annyiban illik rá, hogy a felhasznált kávémennyiségtől így is garantáltan fel fogunk pörögni.

Hozzávalók 6-8 adaghoz:

500 g mascarpone
2 dl habtejszín 
porcukor ízlés szerint (kb. 3-4 ek.)
200 g babapiskóta (Savoiardi)
kb. 4-5 adag erős eszpresszó
2 ek. Amaretto likőr, rum vagy kávélikőr
cukrozatlan kakaópor a tetejére

HamisTiramisu1
Ötvös Zsuzsanna

1. A mascarponét a tejszínnel és a cukorralegy tálba kimérjük, majd elektromos habverő segítségével habbá verjük. Érdemes közben kóstolni, és ha kell, lehet még édesíteni. Én még őrölt fahéjjal is szoktam ízesíteni, ami nagyon jól passzol a kávéhoz.

2. A kihűtött eszpresszóhoz hozzákeverjük az Amaretto likőrt, rumot vagy kávélikőrt. A rétegezéshez egy nagyobb jénai tálat vagy – ha egyszemélyes adagokat szeretnénk – 6-8 poharat veszünk elő. A babapiskótat egyenként megmártjuk az alkoholos kávéban (éppen csak egy pillanatra mártjuk bele, nehogy szétázzanak), majd kirakjuk az alsó réteget a tál vagy a poharak aljára. Ha poharakat használunk, akkor érdemes felezni vagy harmadolni a babapiskótákat a kávéba mártás előtt.

3. A babapiskóta-rétegre ráterítjük a mascarponés krém felét, majd erre újabb réteg kávéba áztatott babapiskóta jön, végül pedig a maradék krém. Néhány órára vagy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.

4. Cukrozatlan kakaóporral alaposan megszórjuk a tetejét, de csak tálalás előtt közvetlenül.

Tokajicum Tokaji kedves
Tokajicum Tokaji kedves

Büszkék vagyunk arra, hogy az ország egyik legszélesebb borválasztékával várhatjuk Önöket! Áruházaink polcain az ismert magyar pincészetek népszerű borai mellett számos borkülönlegességgel is találkozhat. Célunk, hogy borkínálatunk minden eleme valóban a legjobb ár-érték arányt tükrözze

h i r d e t é s
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra