Rakott tojás: rakott krumpli mínusz szénhidrát

Gyors ebéd vagy vacsora főleg azoknak, akik imádják a rakott krumplit, de inkább hanyagolják pont a krumpli miatt. A tojásos változatban jóval kevesebb a szénhidrát, a koleszterinszintünkre meg a zsírra nem érdemes gondolni evés közben. Ha valakinek éppen ez hiányzik, megtolhatja még a rétegeket megpirított kolbászdarabkákkal is.

DSC 0462kicsi
Katuci

Jó sok salátával, zöldséggel tálalva teljes értékű főétkezés. Arról meg nem is beszélve, hogy mennyire finom a sült sajt.

Hozzávalók:

6 tojás
2 dl tejföl
20 dkg reszelt sajt
2 diónyi vaj
egy kis csokor petrezselyem

DSC 0467kicsi
Katuci
  1. A tojásokat megmossuk, annyi vízbe tesszük, amennyi ellepi. Forrástól számított 10 percig főzzük, majd lehűtjük hideg vízzel, és megpucoljuk. Felkarikázzuk.
  2. A tejfölt elkeverjük a felaprított petrezselyemmel.
  3. A sütőtálat kivajazzuk, az alját kirakjuk tojással, megsózzuk, beborítjuk reszelt sajttal, megkenjük vékonyan tejföllel. Jöhet egy újabb adag tojás, só, sajt, tejföl. Az utolsó sorozatban a sózott tojás még bőven kaphat sajtot, rádobjuk a maradék vajat, végül betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe.
  4. 15 percig sütjük, és már tálalhatjuk is jó sok salátával.
Takler Rosetta
Takler Rosetta

Büszkék vagyunk arra, hogy az ország egyik legszélesebb borválasztékával várhatjuk Önöket! Áruházaink polcain az ismert magyar pincészetek népszerű borai mellett számos borkülönlegességgel is találkozhat. Célunk, hogy borkínálatunk minden eleme valóban a legjobb ár-érték arányt tükrözze

h i r d e t é s
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra