A narancs-csoki párossal nem lehet hibázni

Cupcake, tündértorta, egyszemélyes tortácska... hívhatjuk bárminek, a felturbózott muffinokat kétség kívül nagyon sokan szeretik! Előnyük, hogy nagyon egyszerűen elkészíthetők, és akár egy szimpla uzsonnát is fel tudnak dobni, de egy komolyabb ünnepi desszertasztalon is simán megállják a helyüket. Most a klasszikus narancs-csoki párost vettük alapul: az egyszerű narancsos muffinokat nagyoncsokis krémmel dobtuk fel.

Cupcake1
Ötvös Zsuzsanna

Ha nincs kéznél narancslikőr, a krémet készíthetjük narancsos étcsokiból is, de persze simából is működik, amibe, ha kedvünk van, reszelhetünk narancshéjat, de ezt sem muszáj, jó lesz bármilyen étcsokiból.

Hozzávalók 12 darabhoz:

Muffinok:

200 g liszt
1 tk. sütőpor
1 kezeletlen narancs héja és leve
80 g cukor
1 tojás
3 nagy ek. narancslekvár
50 ml étolaj
150 ml tej
1 kk. fahéj

Csokikrém:

180 g étcsokoládé
180 ml habtejszín
1 ek. méz
1 ek. narancslikőr (elhagyható)

1. A muffinokhoz egy nagyobb tálba előkészítjük a száraz hozzávalókat: a lisztet, a sütőport, a lereszelt narancshéjat és a fahéjat. Egy másik edénybe kimérjük a nedves hozzávalókat: a narancs levét, a cukrot, a tojást, a narancslekvárt, az étolajat és a tejet, majd ezeket kézi habverővel egyneművé keverjük. A nedves és a száraz hozzávalókat alaposan összekeverjük.

2. Egy muffinsütő tepsi mélyedéseit kibéleljük papírkapszlikkal, majd szétosztjuk a muffintésztát a mélyedésekbe. 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, végül tűpróbával ellenőrizzük, átsültek-e. A muffinokat rácsra tesszük, míg szobahőmérsékletűre nem hűlnek.

3. A csokikrémhez a tejszínt a mézzel forrásig melegítjük, majd ebbe beledobjuk az apróra tört csokoládét, és egyneművé keverjük. Hozzáadjuk a narancslikőrt is. Hűtőbe tesszük, míg formázható-adagolható állagúra nem hűl. Végül (habzsák segítségével) a muffinok tetejére adagoljuk a csokikrémet.

Cupcake3
Ötvös Zsuzsanna
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek