Pénteki süti: répatortácskák muffinsütőben

Lassan már klasszikus húsvéti süteménynek számít a répatorta. Mi most a répatorta minitorta-változatát mutatjuk: sütünk egy egyszerű muffint, ami a tésztában lévő reszelt répától és a darált diótól jó szaftos lesz, erre pedig krémsajtos máz kerül citrommal és vaníliával ízesítve. A mázhoz két ötletet is adunk, egy fehércsokisat és egy sima citromos-vaníliásat.

RépatortaCupcake3
Ötvös Zsuzsanna

Az i-re a pontot a cuki marcipánrépák teszik fel: ezeket készen is megvásárolhatják, de jó móka lehet gyerekekkel répákat gyurmázni (az akár házilag) narancssárgára és zöldre színezett marcipánból!

Hozzávalók 12 darabhoz:

Muffin:

160 g liszt
2 tk. sütőpor
80 g darált dió
1 kezeletlen citrom héja
1 tk. fahéj
120 g répa
100 g cukor
2 tojás
120 g tejföl
150 ml étolaj

Máz:

100 g fehér csokoládé (vagy helyette cukor, és a fél citrom leve)
100 g natúr krémsajt
fél rúd vanília
egy kezeletlen citrom felének a héja

+ marcipánrépák díszíteni

1. A muffinokhoz a lisztet, darált diót, sütőport, fahéjat) egy tálban összekeverjük, és ráreszeljük a citrom héját, illetve a megtisztított répát. A nedves hozzávalókat (tojások, tejföl, étolaj) a cukorral egyneművé keverjük kézi habverő segítségével, majd összeforgatjuk a száraz hozzávalókkal.

2. A tésztát papírkapszlikkal bélelt muffintepsibe adagoljuk, és 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsültek-e, majd a muffinokat rácsra tesszük, és hagyjuk kihűlni.

3. A mázhoz a fehér csokoládét megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a natúr krémsajtot, a fél rúd vanília kikapart magjait és a lereszelt citromhéjat. Ha a fehér csoki nem az esetünk, vehetjük amerikaira a figurát, és a krémsajtot cukorral, citromhéjjal és citromlével is kikeverhetjük, úgy is nagyon jó lesz. Akármelyiket választottuk is, a mázat végül a muffinok tetejére kenjük.

RépatortaCupcake4
Ötvös Zsuzsanna

4. A kész mini répatorták tetejére egy-egy marcipánrépát ültetünk.

Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek