Fokhagymás tarja, semmi flanc

A gyakorlott háziasszonyoknak nem okoz problémát, hogyan süssenek húst, így ezt az ételt inkább a kezdőknek ajánlom, ha biztosra akarnak menni. A tarja elég zsíros ahhoz, hogy ne száradjon ki, a krumpli mellette sül ropogósra, a fokhagyma és a rozmaring pedig kitűnően passzol a húshoz és a krumplihoz is.

tarja2kicsi
Katuci

Ráadásul annyira elronthatatlan, hogy én rendszeresen sütöttem a férjemnek akkor is, mikor még nem ettem húst, és kóstolás nélkül is mindig sikerült.

Hozzávalók:

4 szelet csont nélküli tarja
1 kiló burgonya
1 fej fokhagyma
5 fej mogyoróhagyma
3 ág rozmaring
só, bors, olaj

  1. Az átmosott húst papírtörlővel megtöröljük, sózzuk, borsozzuk. Magas falú serpenyőben olajat hevítünk, közben a sütőt is bemelegítjük 170 fokra.
  2. A sózott, borsozott hús mindkét oldalát megpirítjuk néhány perc alatt. Mialatt elősütjük a húst, megtisztítjuk a burgonyákat, a hagymákat. Átmossuk és nagyobb darabokra vágjuk őket.
  3. A húsokat tepsibe szedjük, a visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a krumplit és hagymát, mellédobjuk a rozmaring ágakat és a keresztben félbevágott fokhagymát is. Ezt is sózzuk, borsozzuk.
  4. A megpirított zöldségek is mehetnek a hús mellé. Nagyjából 1 dl vizet öntünk alá, lefóliázzuk, 40 percig sütjük. Levesszük a fóliát, és további 20 percre visszatoljuk a tepsit a sütőbe. Közben néhányszor megforgatjuk a húsokat.
tarja1
Katuci
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek