no

Gumicukorteszt: medvék a konyhában

Nagyon hálás feladat alá vetettük magunkat a szerkesztőségben: gumicukrokat kóstoltunk. Mivel a kínálat végtelen, úgy döntöttünk, a medvealakra megyünk rá, és ezeket hasonlítjuk össze. Volt itt minden, kicsi és nagy medve, átlátszó és opálos, sőt, még bio is.

Sokunk nagy kedvence ez az édesség, sőt, akadt köztünk olyan is, aki gyerekkora óta gumicukorfüggő. Mivel mindannyian szakértők vagyunk a témában, egy nagyon profi kis anyagot sikerült összedobnunk, ha nem ért túlságosan a gumicukrokhoz, hagyatkozzon nyugodtan a mi kis tesztcsapatunkra, nem fog csalódni! Persze, ha ön is nagy kedvelője a gumicukornak, és nem ért egyet az általunk felállított listával (persze, a végeredmény most is vakteszten született meg), írjon nekünk levelet!

Persze a kóstolók most sem tudták, hogy mely cég, mely termékét kóstolják, és érdekes módon többen is felismerni vélték a Haribo gyártmányát, csak éppen nem mindig a megfelelő sorszámot párosították hozzá. Hogy ez jó-e? Mindenképp! Ezért is okozott nagy meglepetést a végeredmény.

Globetti, Kid (6 pont), 8. hely

„Kicsit szomorkás a hangulatom máma” - ez jutott eszembe erről a termékről, na, meg a 80-as évek karácsonyai. Előbbi azért, mert elég szörnyű, hogy ilyet kellett kóstolni, utóbbi meg azért, mert gyerekkoromban pont ilyen íze volt a zselés szaloncukornak, és attól is a hideg rázott. Ha nosztalhiázni támad kedve, ajánljuk, gyerekét viszont ne kínozza vele.

„Óriásmedvék. Olyan, mint egy gyér zselés gumiscukor belseje, íze nem sok van, de legalább nem bántó. Cukor, zselatin, színezék.” „Ez annyira szar, hogy muszáj repetázni belőle. Igazi édesipari holokauszt, félúton az autógumi felé. Bátor szívvel 0 ponttal jutalmazom.” „Borzasztó takony-nyálka állag, émelyítő íz. Valami apróbb darabkák.”

Verival Bio (9 pont), 7. hely

Ha már bio, akkor csak jó lehet - gondoltuk a bevásárláskor, sajnos a tesztelők nem így voltak vele. Sőt, inkább hitték műanyagnak, mint természetes anyagokból összeállított gumicukornak. Sajnos ez a termék elbukott a kóstolón, kicsit még jó lenne, ha finomítának rajta.

„Kinézetre riasztó, és ezen sajnos a furcsa műíze sem segít. Kicsit nagyobb medvék, óriási mellékízzel.” „Régen a kígyós gumicukor volt ilyen, a feltoluló gyerekkori emlékek miatt kap két pontot.” „Műfeketeribizli ízű, és rettenetesen kemény borzalom.” „Ez is műanyagipari termék, és a rosszabb fajtából. Még tippelni sem merek, hogy ki gyártja, és reméljük, hogy nem magyarok követték el.” „Nagyon nagy, elégge rágós külső réteg, küzdeni kell az elharapásáért.”

Candy Carnival (10 pont), 6. hely

Úgy vettük észre, a Tesco termékei nem szerepeltek jó helyen az elmúlt pár kóstolón és ez sajnos most sincs máshogy. Ez azért is szomorú, mert rengeteg olyan teszt volt, ahol a saját márkás dolgai kimagasló eredményeket értek el, és hát persze, a tökéletesen megfizethető kategóriába is esnek. Nem bánnánk ha a jövőben megint találnánk egy jó teszkós cuccot!

„A pirosnál határozott erdeigyümölcsaroma, a narancssárga is olyan, mint a gagyibb, szintetikusan turbózott ízű gyümölcsteák.” „Nagyon savanyú, viszont a macik helyes kis pufók formátumban vigyorognak rám. Ellenben túlságosan sok piros medvével képviseltették magukat a tesztben.” „Ez is puha, és rossz az íze.” „Brutális ipari íz, valaki állítsa helyre a szétmart szájüregemet. Kártérítést követelek.”

Juicee Gummee (12 pont), 5. hely

Ez volt a nem-rossz-de-a-jó-az-nem-ilyen kategória. Olyan se ilyen, se olyan cucc, viszont elég drága. A tesztelők szerint a feketeribizlisnek van a legjobb az íze, kinézetre viszont rémisztőek a medvék.

„Érdekesen furcsa, de nem kellemetlen mellékíze van, ez hozza legerősebben a gyerekkori kígyós-gumicukor emléket. A cukrok egy része viszont ellapult a csomagban, medve helyet formátlan, lapos pacni." „Ő sem lesz a kedvencem, de a feketeribizlis kiadás meglepően finom. A medvék viszont formájukkal is jelzik, hogy a túlzott gumicukorevés nem éppen fogyasztó hatású.” „Maga a cukor textúrája félúton van a zselé felé.” „Kicsit torz, deformálódott figurák. Kár, mert amúgy aranyosak lennének. Az íze szúrós, állaga kicsit túl lágy.” „Ízre nem rossz, de nagyon pihe-puha.”

Bio Primo (13 pont), 4. hely

Először került Müller termék a kóstolóba (ezentúl jobban figyelünk a termékeikre!), és egyből a középmezőnyben végzett, ami nem rossz teljesítmény. A bio gumicukruk ugyan nem kifejezetten finom, viszont magasan veri a másik szintén bio (Verival) édességet.

„Kívül puha, belül gumis.” „Furcsa, aroma, mellékíz, ez elég gyenge.” „Dagimaci, nagyon ipari kinézettel, és közepesen műanyag ízvilággal.” „Kissé fűrészporos, ízetlen, de az állaga jó.” „Kicsit rágós, de nem kifejezetten rossz.”

Trolli (19 pont), 3. hely

„Teljesen átlagos középszerű gumicukor. Általános iskolás koromra emlékeztet, citromsav!!!” „A klasszik medveforma megvan, és az ízvilág is kellemes, bár némi savanykás utóíz is.” „Csak tippelek: ez a Lidl macija?!.” (Sajnos, ez most nem jött be, ez a Pennyből van. - a szerk.) „Markáns, de mégsem tolakodó, élénk íz, kissé lágyabb a szokásosnál.”

Spar, Gummi Bärchen (20 pont), 2. hely

Óriási meglepetés volt a Spar saját márkás gumicukra: elképesztően hasonlít a Haribo mackókhoz! Nem csak kinézetre, állagra és ízre is nagyon hasonlít a német ragacsra! Semmiképpen se hagyja ki ha nagy gumicukor „fan”, kóstolja meg!! Megérdemli az ezüstérmet!

„A pirosnak határozott málnaszörp-íze van, a narancssárga meg jaffa. Ez a szocializmus-szelleme-gumicukor. Örökifjaknak ajánlom.” „Ő nem tudom, hogy ki, de nagyon közel jár a Haribohoz, sőt, erős a gyanúm, hogy ez is Haribo, és megtévesztésül lett kirakva.” „Vagy ez is Haribo, vagy nem tudom megkülönböztetni tőle.”

Sugarland Happy Bears (22 pont), 1. hely

Na tessék, itt a példa rá, hogy igenis létezik annyira jó gumicukor, mint amilyen a Haribo. És nem, ez nem a Haribo gyártmánya. Ez kérem szépen a Lidl portékája, éééés a legolcsóbb(!) gumicukor a teszten! Őszintén gratulálunk nekik, minket meggyőzött! Zárójelben azért megjegyeznénk, hogy a Sparost se hagyja ki, tényleg nagyon menő édesség! Ja, és nem szponzorál egyik üzlet sem minket. Ámen!

„Mérete, állaga a megszokott medve, szép átlátszó. Mit is mondhatnék? Olyan, mint a gumicukor.” „Ez a Lidl macija. Szeretem, de nagyobb mennyiség után émelyítő.” (WOW!!! Nem kis teljesítmény ilyen sok hasonló gumicukor között felismerni a márkákat, gratulálunk! - a szerk.) „Éles, de nem tolakodó íz, jó kemény állag, a macik alakja valahogy fura.”

Haribo (22 pont), 1. hely

Mit is írhatnánk ide?! Nem volt kérdés, mindenkinek feltűnt, hogy ez a Haribo terméke. Finom? Finom! És még csak nem is őrülten drága. Nézze meg a fajlagos árakat a cikk végén!

„Végre jó az állaga! Az íze is fősodorbeli gumicukor. Ez rendben van. Haribo?” „Ez a Haribo.” „Haribo!” „Színes, de mégis lágy íz, kellemesen kemény.” „Jó, hát ez a Haribo. Az öt pont nem kérdés!” „Kétségkívül ez a Haribo. Most mit mondjak?! Ezen nőttem fel... Jó, nem a macison, a békáson, de a régi, zselé nélküli törpéset és epreset is nagyon imádtam!! Mindig a nagymamámtól kaptam”

Haribo

Kevesen tudják, hogy a Haribónak Nemesvámosban van egy hatalmas gyára, innen szolgálják ki a hazai és némely külföldi boltokat.

 
 
 
Termék Ár (forint) Fajlagos ár (forint) Pont Itt vettük
Haribo 215 2150 22 Müller
Sugarland, Happy Bears 349 1163 22 Lidl
Spar, Gummi Barchen 309 1545 20 Spar
Trolli, Happy Bears Day 349 1163 19 Penny
BIO PRIMO 395 3950 13 Müller
Juicee Gummee, Bears 249 2490 12 Spar
Candy carnival, Tesco 269 1345 10 Tesco
verival bio, Frucht Barchen 599 5990 9 Auchan
Globetti kid 175 1750 6 Tesco
Oszd meg másokkal is!
no
Mustra