Nutellás tekercs: bűnözés felsőfokon

Lehet, hogy nem túl egészséges (sőt!), és nem fér bele a mostanában divatos minden (tej-, cukor- és glutén-) mentes táplálkozási szokásokba, de ha már bűnözünk, akkor adjuk meg a módját.

nutellas csiga
Doctor Pepper

Nem egy steril munka, és kell hozzá egy pici kézügyesség, de fázisfotókkal segítünk, és az első tekercs után már rá fog érezni a fogásokra. A végeredmény pedig sokkal jobb, mint a bolti csigák többsége. Hűvös napokon, nyugis hétvégéken, vagy csak úgy, lélekmelegítőként érdemes kipróbálni! Tízóraira, uzsonnára is adhatjuk, garantáltan imádni fogják a gyerekek. Is.

Hozzávalók kb. 8 db nagy tekercshez:

A tésztához:

1 zacskó porélesztő
2,5 dl tej
45 dkg liszt
7 dkg cukor
7 dkg vaj

Töltelék:

kenhető Nutella - házi vagy bolti

Vagy kakaós töltelék:

90 g vaj 5 evőkanál cukor 3 evőkanál víz 3 evőkanál kakaópor

A lekenéshez:

1 db tojás

1. Elkészítjük a tésztát: a vajat kicsit megolvasztjuk, a tejet langyosra melegítjük. A tészta hozzávalóit egy tálba mérjük, és simára gyúrjuk. Letakarjuk, és meleg helyen duplájára kelesztjük.

2. Ha nem Nutellával, hanem a kakaós töltelékkel készítjük, akkor azt is elkészítjük, míg kel a tészta: a vajat megolvasztjuk, hozzáadunk minden egyebet, és jól elkeverjük, majd állni hagyjuk.

3. Ha megkelt a tészta, lisztezett gyúródeszkán átgyúrjuk, és kinyújtjuk egy kb. 60 x 40-es téglalappá. A téglalapot hosszában félbevágjuk vagy nagyjából kinézzük, hol a fele. Az egyik lapot, vagy az egész lap egyik felét megkenjük az enyhén megolvasztott, jól kenhető Nutellával (vagy a kakaós töltelékkel).

nutellas 3
Doctor Pepper

4. Majd ráterítjük a másik lapot/ráhajtjuk a másik felét.

nutellas 4
Doctor Pepper

5. Éles késsel kb. 2 cm széles csíkokra vágjuk

nutellas 5
Doctor Pepper

6.  majd lisztezett felületen megsodorjuk a csíkokat, aztán azokat feltekerjük.

nutella 6
Doctor Pepper

7. Fél órán át pihentetjük, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, lekenjük tojással, és 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt pirosasra sütjük.

Ha tízórainak szánja, ezt is kelessze nyugodtan éjjel a hűtőben, aztán reggel tegye a hideg sütőbe, azt kapcsolja 170 fokra, és úgy süsse egy fél órát.

nutellas csiga 2
Doctor Pepper
Oszd meg másokkal is!
Mustra