Pénteki süti: málnás-csokis, lisztmentes

Ha sikerül megállni, hogy ne együk meg az összes létező málnát magában, nyersen, akkor érdemes összeboronálni egyik legjobb barátjával, a csokoládéval: garantáltan boldog házasság lesz. Még nagy melegben is megéri elkészíteni ezt a liszt nélküli málnás-mandulás-csokis süteményt, mert bár mirelit gyümölccsel is működik, mégis csak friss málnával az igazi.

malnas suti
Doctor Pepper

Hozzávalók:
65 g vaj
1 db tojás
50 g cukor
50 g natúr joghurt
60 g étcsokoládé
100 g darált mandula
1,5 kiskanál sütőpor
50-70 g friss málna

A tetejére:
100 g hideg habtejszín
1 lapos evőkanál porcukor
1 evőkanál mascarpone (elhagyható)
pár kocka étcsokoládé
50 g málna


1. A vajat megolvasztjuk (ne legyen tűzforró!), hozzáadjuk a tojást, a cukrot és a joghurtot, és habverővel habosra keverjük.

2. Az étcsokoládét megolvasztjuk, és a tojásos keverékhez adjuk, végül hozzáadjuk a mandulalisztet és a sütőport, és elkeverjük.

3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a masszát egy 18 cm átmérőjű tortaformába egyengetjük, beleszórunk 50-70 g megmosott málnát, és kb. 20 perc alatt készre sütjük. Ha kész, kivesszük, és megvárjuk, míg teljesen kihűl.

4. Közben elkészítjük a feltéteket: az 50 g málnát egy kis lábasba tesszük, és pár perc alatt „összerottyantjuk”, a kanál hátlapjával szét is nyomkodjuk a málnákat, hogy levet is eresszenek. Ezt is félretesszük hűlni. Az étcsoki-kockákat apróra vágjuk.

5. Ha minden kihűlt, akkor a tejszínt a porcukorral habbá verjük, majd hozzákeverjük a mascarponét, az apróra vágott csokit és a málnapép felét. Ezt a krémet a süti tetejére kenjük, majd a tetejére kanalazzuk a maradék málnapépet (a levével együtt), és egy kiskanállal márványos mintát rajzolunk a krémbe. (Szórhatunk még a tetejére málnaszemeket, nem fog ártani neki.)

malnas suti 2
Doctor Pepper

Ha bevált a málna-csoki páros, érdemes kipróbálni ezt a még csokisabb málnás süteményt is. Szigorúan hedonistáknak.

Oszd meg másokkal is!
Mustra