no

Készítsen nudlit csalánnal!

A gnocchi, azaz krumplinudli elkészítése házilag nem tartozik a húsz perc alatt összedobható olasz ételek közé, de nem is igényel másfél óránál többet az összeállítása. Ezúttal az egyik legismertebb gyógynövénnyel, a csalánnal ízesítettük a tésztát, ami immunerősítő hatása mellett allergiás tünetek ellen is kiváló. A nudli gyurmázása ráadásul mókás, amibe a gyereket is bevonhatjuk.

gnocci

Hozzávalók:

A tésztához:

70-80 dkg krumpli
2 maréknyi csalán
2 tojás sárgája
15-20 dkg liszt

A szószhoz:

5-10 dkg gorgonzola sajt
pár szelet füstölt sonka
2-3 dl tejszín
szerecsendió
bors
parmezán sajt

Elkészítés:

1. A megpucolt krumplit tegyük fel főni. Mikor megpuhult, hagyjuk kihűlni, majd villával törjük össze, vagy reszeljük le.

2. A csalánt tegyük egy kis fazék vízbe, és forraljuk körülbelül 5-7 percig. Ha készen van, hagyjuk kihűlni, és vágjuk apró darabokra.

3. Az apróra vágott csalánt adjuk az összetört krumplihoz, és jól keverjük össze. Adjuk hozzá a két tojás sárgáját, ízlés szerint sót (2-3 csipet) és a lisztet, majd alaposan gyúrjuk össze. A tésztának puhának, de egybeállónak kell lennie. Ennél a pontnál bevethetjük a gyerekeket is, hiszen körülbelül egy cm-s átmérőjű kígyókat kell sodorni a kapott tésztából, amiket utána kisebb kockákra kell felvágni. Ha nagyon autentitusak akarunk lenni, a kapott nudlikat a villa ágain is átpörgethetjük, hogy esztétikusabb, bordázott gnocchit kapjunk.

Lehet vele gyurmázni
Lehet vele gyurmázni

4. Egy nagyobb méretű fazékban forraljunk vizet, majd mikor zubog, tegyük bele a nudlikat. Pár perc alatt feljön a víz tetejére, akkor hagyjuk még egy percig főni, majd merjük ki egy tálba.

5. Ha nincs kedvünk vesződni a szósszal, a gnocchi olvasztott vajba és zsályába forgatva, parmezánnal megszórva is fenséges. Ha mégis valami szószra vágynánk, annak elkészítése már nem igényel 10 percnél több munkát. A kockára vágott sonkadarabokat pirítsuk meg, adjuk hozzá a gorgonzolát, majd öntsük hozzá a tejszínt, és dolgozzuk össze. Reszeljünk hozzá szerecsendiót, és borsozzuk meg. Adjuk hozzá a csalános gnocchit,rottyantsuk össze, tálalás előtt pedig szórjuk meg parmezánnal.

Oszd meg másokkal is!
no
Mustra