no

Látványos túrómousse torta, pofonegyszerűen

Nem kell mindig hosszú órákat állni a konyhában ahhoz, hogy villanthassunk család és barátok előtt valami csodaszép finomságot. Még nagy gyakorlat sem kell hozzá, ráadásul egy nappal előre elkészíthető, nem tudom, kell-e több pozitívumot felsorolni. Kissé hevenyészett a recept, de nem ronthatjátok el. Marsbéli Juli receptje.

turotorta

A torta önmagában is megállja a helyét, de a mandarinlekvárt is érdemes megcsinálni, mert még nagyobbat dob rajta. Mi kettesével szoktuk gyártani, mert elég gyorsan fogy.

Édes omlós tésztához (28cm-es tortához):

25 dkg liszt
1 csipet só
10 dkg vaj kockázva
4 dkg porcukor
1 tojás
1 lime reszelt héja
vaníliakivonat, vagy magok

Krém

75 dkg túró - mi mindig áttörjük szitán, hogy krémesebb legyen
0,5 l tejszín jól behűtve
1 lime héja és leve+1 héja díszitésnek
vaníliakivonat, vagy 1 cs bourbon vaníliás cukor
kb 15-20 dkg cukor ízlés szerint
1 csomag zselatinlap

Mandarinlekvár

1 kg mandarin
15 dkg cukorral megfőzve, végén ízesítve citromlével esetleg

1. Az édes omlós tésztát összegyúrjuk gyors mozdulatokkal, majd folpackban fridzsiderbe tesszük minimum 1-2 órára, vagy egy éjszakára.

2. A sütőt 180 fokra előmelegíjük.

3. A tésztát kinyújtjuk, a formába tesszük (szélére is feljöjjön), villával megszúrkáljuk, ha van, sütőbabot szórunk rá, és kb 15 perc alatt készre sütjük a torta alapját. Kivesszük, kihűtjük.

4. Langyos tejben vagy vízben utasítás szerint a zselatinlapokat beáztatjuk.

5. Az áttört túrót elkeverjük a cukorral, lime héjával és levével, vaníliával.

6. Külön edényben egy pici cukorral felverjük a tejszínt kemény habbá, majd óvatosan a túróhoz keverjük. Végén elkeverjük a krémben a lecsöpögtetett zselatinlapokat.

7. A krémet a tortaformában a megsült tésztára öntjük, szépen elsimítjuk, majd több órára behűtjük, lehetőség szerint egy egész éjszakára.

8. Egy késsel körbevágjuk a formában a tortát, óvatosan levesszük a forma szélét, dísznek reszelünk a tetejére lime héjat, és a mandarinlekvárral tálaljuk.

Oszd meg másokkal is!
no
Mustra