Európa beszól: Kövérek vagytok, magyarok!

Minden magyar kövér. A kutyájuk is kövér. A magyarok megeszik az idelátogató soványakat is. Ezen tréfálkozott két vicces kedvű svéd. Lehet megsértődni, de tényleg kövérek vagyunk, és erre rámegy a gatyánk is. Igen, soványkám, a tied is.

Ezen, a Magyarországon kívül valószínűleg nem nagy érdeklődést keltő, nálunk viszont annál nézettebb videón két svéd tapos bele az önérzetünkbe. Azon viccelődnek, hogy minden magyar kövér, a kutyájuk is kövér, sőt, a magyarok megeszik az idejövő soványakat is.

De mi is ez tulajdonképpen? A mindenhol szokásos, politikailag ugyan nem korrekt, de annál viccesebb élcelődés más nemzeteken? Gondoljunk csak bele, milyen hálás téma a hülye amerikai, a lópofájú kimért angol, a szorgos kis kínai, vagy az alkoholista orosz.

Vagy lehet, hogy tényleg kövérek vagyunk? Vagy nem is vagyunk azok, de így gondolják rólunk mások? Ezt gondolják egyáltalán? Vagy csak az ismeretlen svéd műsorvezető gondolja így?

Szerintem a svédek videójával nem kell túl sokat foglalkozni, én is viccelődnék svédeken, ha úgy jönne ki a lépés. Viszont a téma érdekes, a Napló is utánaeredt a kaja-kövérség-egészség témának, magyarokat és külföldieket kérdeztek, kövérek vagyunk-e, és ha igen, az mivel jár. Maki is szerepel, ő arról beszél, milyen táplálkozással tudnánk jobban megóvni az egészségünket. Nézzétek meg vasárnap este.

Tudtátok, hogy a kövérség nagyobb gyilkos, mint a dohányzás? És azt, hogy az amerikai, angol és még egy csomó nemzetbeli gyerekek a szar kaja miatt tíz évvel kevesebb ideig élnek majd, mint a szüleik? És azt, hogy mi is effelé tartunk?

Ha van 22 percetek, amit szeretnétek igazán jól eltölteni, gondolatébresztőnek nézzétek meg Jamie Oliver TED előadását. Minden szavát tanítani kéne. Krumplipucolót és fűszert ne vegyetek tőle, de a beszéde arany, érdemes odafigyelni!

(Technikai megjegyzés: Nem én feliratoztam, igen, időnként lenne jobb fordítás, de a lényeg átjön. A felirathoz kapcsoljátok ki a hirdetést, ami eltakarja)

Kommentelés és további Alapkonyha

Ti kövérek vagytok? Egészségesen esztek? Vagy ez az egész hülyeség? Hozzászólások jöhetnek a facebookon, további Alapkonyha cikkek pedig itt olvashatóak.

Alapkonyha wiki

Az Alapkonyha mentora a Makifood Főzőiskola. Következő órák: 04.27 Vasárnapi Ebéd Rezi Györggyel, 04.28 Marmorstein péksége Miklós Misivel, 05.04, Cinco de Mayo Patricioval.
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek