Vidéki jégpályák, amiket bírni fog

Néhány napja a nagy budapesti jégpályákat mutattuk be, most pedig vidéken néztünk körbe. Kiszámíthatatlan, hogy meddig tart a klasszikus tél – már, ha egyáltalán – úgyhogy leginkább fedett pályákat (kivétel ez alól a tatabányai), illetve olyanokat kerestünk, amik elég nagyok ahhoz, hogy kényelmesen körözhessen, ha éppen nincs rajtuk edzés. A legtöbb helyen hokitanfolyamra, jégtáncra és szinkronkorcsolyára is beírathatja a gyerekét, és csakúgy, mint a fővárosban, korcsolyát is bérelhet, ha nincs sajátja. Sok helyen bajnokságot rendeznek amatőr jégkorongosoknak, a bulizni vágyóknak pedig jégdiszkót szerveznek. Az árak pedig kedvezőbbek, mint Budapesten.

Debrecen – Jégcsarnok

A debreceni csarnokban akár születésnapot is rendezhet, sőt a curlinget is kipróbálhatja. Van külön freestyle extrém blokk azok számára, akik szeretnek összevissza ugrálni, szaltózni és száguldozni. Őket külön időpontokban várják, így nem hozzák rá a frászt a lépésben haladókra. Csakúgy, mint a budapesti műjegeken, úgy itt is meghatározott időpontokban van lehetőség közönségkorcsolyázásra, így azt javasoljuk, mindenképpen tájékozódjon a honlapról, mielőtt odaindul.

Jégcsarnok – Debrecen, Derék utca 33.
Árak:   
Felnőtt 1200 forint
Diák / nyugdíjas 1000 forint
Családi jegy (két felnőtt és két gyerek, vagy egy felnőtt és három gyerek) 3200 forint

Győr – Műjégpálya

A 2010-ben teljesen megújult jégpályán esténként, illetve hétvégén van lehetőség közönségkorcsolyázásra, de ha van hozzá kedve, a jégkorongozást is kipróbálhatja egy hobbicsapatban.

Műjégpálya – Győr, Kiskút Liget
Árak   
Belépő 1000 forint
Korcsolyabérlés  1000 forint 

Jászberény

Jászberényben, a Sport utcai műjégen hétvégente van lehetőség közönségkorcsolyázásra, szombatonként pedig egyenesen jégdiszkóval várják a közönséget. Délelőttönként hokimeccsekbe is belefuthat, ezért érdemes ránézni a tájékoztató oldalra, ha pont déltájt szeretne kilátogatni. Korcsolyát természetesen itt is bérelhet, ha nincs sajátja. 

Jégpálya – Jászberény, Sport utca
Árak   
Egységes belépő 1000 forint

Kaposvár – Jégcsarnok

A jégkorong és a jégtánc mellett Kaposváron szinkronkorcsolyázni is tanulhat, a 2-6 éveseknek pedig baba-mama korit szerveznek, ahol a gyerek a szülővel együtt körözve tanulhat meg korcsolyázni. Közönségkorcsolyázás kedden, csütörtökön és pénteken esténként, hétvégén pedig néhányórás turnusokban van, de bármikor kieshet egy-egy időpont, ezért mindig nézze meg a honlapot indulás előtt.

21-b
Kaposvarijegcsarnok.hu
Jégcsarnok – Kaposvár, Zaranyi út 1.
Árak   
Felnőtt 680 forint hétköznap / 845 forint hétvégén
Diák 500 forint
Családi 1900 forint
Korcsolyabérlés  500 forint

Miskolc – Jégcsarnok

Meghatározott időpontokban Miskolcon is lehetőség van arra, hogy a közönség is igénybe vegye a fedett Jégcsarnokot, hétvégente pedig még jégdiszkó is van. És persze korcsolyát is kölcsönözhet. A közönségkorcsolyázás időpontjairól a honlapon talál friss információkat, de az év negyedik hetében például hétfőtől péntekig kétszer három órában, hétvégén pedig háromszor két, illetve három órában várták a látogatókat.

Miskolci Városi Jégcsarok – Görgey utca 19.
Árak   
Felnőtt 1000 forint
Gyermek, diák 600 forint
Korcsolyabérlés 500 forint /óra

Szeged – Városi Műjégpálya

Amellett, hogy akár jégtáncot is lehet tanulni a Városi Műjégpályán, a közönség is gyakran használhatja, ha éppen nincs edzés, illetve verseny. Hétfőtől szerdáig kora délutánig, csütörtökön és pénteken pedig már délután is igénybe vehető a jég, hétvégén pedig négyszer két órában nyitják meg a közönségnek, ha nincs más program. Ráadásul mindez az előző szezonos árakon elérhető.

Városi Műjégpálya – Szeged, Szabadkai út
 Árak   
Felnőtt jegy  800 forint
Diák jegy (4-14 éves korig és diákoknak) 650 forint

Szekszárd – Műjégpálya

Meglepően sokat veheti igénybe a közönség Szekszárdon a műjégpályát. Hétköznapokon általában délután 2-6-ig vagy 7-ig (pénteken nyolcig), hétvégén, egy pár órás szünetet leszámítva, reggel 8-tól egészen este 8-ig. Ha pályát szeretne bérelni, arra is van mód, hétköznap este 9 és 10 között, míg hétvégén este 8 és 10 között.

Műjégpálya – Szekszárd, Keselyűsi út 3.
Árak   
Belépő jegy 650 forint
Korcsolyabérlés 550 forint / óra

Tatabánya – Műjégpálya

A nyitott tatabányai műjégpályán szintén edzenek hokisok, jégtáncosok, sőt még iskolás csoportok is, de a megadott időszakokban (keddtől péntekig délután öttöl este nyolcig, hétvégén pedig több turnusban) mást is szívesen várnak. Pénteken és szombaton pedig diszkó is van.

Műjégpálya – Tatabánya, Vágóhíd út 12.
Árak   
Felnőtt jegy 700 forint
Diák jegy 600 forint (10 éves korig: 400 forint)

Veszprém – Jégpálya

A veszprémi jégpályára hétvégén három turnusban, alkalmanként két-két órára mehet korizni, a hétközbeni közönségkorcsolya időpontjai azonban nem túl kedvezőek, ha fix munkaidőben dolgozik, olyankor ugyanis csak reggel 8-tól délután kettőig látogatható a pálya. Viszont legalább itt is van jégdiszkó kéthetente szombaton esténként.

kep
Jégpálya – Veszprém, Jutasi út 18.
Árak   
Belépőjegy 900 forint / turnus
Családi jegy (két gyerek és két felnőtt) 2700 forint / turnus
Családi jegy (három gyerek és két felnőtt) 3600 forint / turnus
Korcsolyabérlés 700 forint / óra

Zalaegerszeg – Jégcsarnok 

A fedett Zalaegerszegi Jégcsarnokban hétfőtől péntekig az esti órákban korcsolyázhat kedvére a közönség. Kölcsönzésre és oktatásra is van lehetőség a helyszínen, ráadásul igen kedvező áron.

Jégcsarnok – Zalaegerszeg, Stadion út 3/a
Árak   
Belépőjegy 750 forint 
Korcsolyabérlés 250 forint

Dunaújvárosban és Székesfehérváron is van lehetőség a Jégcsarnokban közönségkorcsolyázásra, viszont a rengeteg meccs miatt érdemes jó előre tájékozódni az időpontokról. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek