Pánikban van a munkahelyi ajándékhúzás miatt? Segítünk.

„Ennél nagyobb szívatást! Nem elég, hogy nem tudom, mit vegyek anyámnak, hát nem kitalálják az irodában, hogy húzzunk, pedig én már kilencvennyolcban is mondtam, hogy ciki."

Ha hasonló gondolatok gyötrik, akkor ön egy teljesen hétköznapi állampolgár (amúgy ha nem, akkor is, bár akkor valószínűleg úgysem olvassa el most ezt a cikket.) Szerintünk amúgy nem is ciki ez a fajta ajándékozás, már, ha az ember jó társaságban van a munkahelyén – bár még akkor is ritka, hogy pont olyat húzzon, akinek szívesen vesz ajándékot. Most adunk pár ötletet, hátha megtalálja a legideálisabb ajándékot a legjobb áron. 

Márpedig a bögre nem ciki!

Lincseljenek meg, de igenis azt mondom, hogy egy jó bögrét venni a kollégánknak nemhogy nem ciki, hanem egyenesen az egyik legjobbfej gesztus. Ki ne örülne egy tényleg menő bögrének, ami pont akkora, amekkorában szeret kávézni/teázni? Nem árt előtte persze puhatolózni, hogy mit szeret az illető, és szigorúan tilos a vicces feliratos (legjobb kolléga és társai) verziók választása, ami egyben azt is jelenti, hogy mélyebben a zsebbe kell nyúlni hozzá. Lehet persze jókat találni a neten, ez például nem is drága és jól is néz ki!

28199

És igen, a gyertya sem...

A gyertya azért is nagyon hasznos ajándék, mert továbbadható. Ne legyünk képmutatóak, nem teljesen mindegy, hogy az iktatáson dolgozó, évente csak kábé tízszer látott kolléga mit szól majd a tőlünk kapott ajándékhoz? A legnagyobb örömöt úgyis azzal szerezheti, ha leveszi a válláról a terhet, hogy mit adjon idén a nagynénijének. Szóval a gyertyákban az a jó, hogy egyszerűen bármilyet vehet belőle, attól függően, mennyire kedveli/ismeri az illetőt. A szupermarketekben is lehet keresgélni, nem mind ízléstelen, és az se baj, ha illatos, feltéve, hogy tudja, milyet szeret a kollégája. Ha nem, akkor inkább ne hazardírozzon, a gyertyavásárlás ugyanis veszélyes műfaj, pont a piac túltelítettsége miatt. De például egy naptárgyertyával tuti nem lő mellé, már, ha akar 4000 forint körül költeni az ajándékra. Próbálkozhat saját kézzel készített gyertyával is, ha elég nagy a lelkesedése, vagy ha valaki olyan hülyeséget talált ki, hogy muszáj saját kezűleg készített ajándékot adni. Ne feledje azonban, hogy könnyen el lehet rontani, és nincsen rosszabb egy ciki ajándék gyertyánál. Ha biztosra akar menni, keresgéljen igazi gyertyaspecialitást, mint például a Woodwick, amit Magyarországon nem nagyon lehet kapni, és ami persze a neten is csak horror áron van, viszont legalább igazi kuriózum.

woodwick-marshmallow-trilogy

Csajoknak kiegészítőt!

Tavaly hosszú cikkben taglaltuk, milyen olcsó megoldások vannak kolléganőinknek, és tény, hogy vannak nők, akik meg tudnak őrülni egy rúzstól – de ez megint csak azt feltételezi, hogy ismerjük az illetőt, akinek az ajándékot vesszük. Ráadásul sokan háklisak a sminkcuccokra, nem kennek fel akármit az arcukra, ezért aztán könnyen ott találhatjuk magunkat, hogy végül tízezreket költünk, és még nem is biztos, hogy tetszik neki a választott rúzs színe. Akkor már inkább ajánljuk a kiegészítőket, amihez viszont bizony be kell fáradni valami plázába, és körülnézni. Férfi olvasóinknak írjuk, hogy a kassza környékén találhatnak rá jó eséllyel olyan karkötőkre, kendőkre, kistáskákra, amik potenciális ajándékok lehetnek, de nem árt azért tisztában lenni a kollegina által preferált színekkel. 

burok top
panyizsuzsi.hu

Ajándék az IT-soknak

Szerencsére se szeri, se száma a neten fellelhető geek cuccoknak, csak ügyesen kell keresgélni. Aki pedig egész nap a gép előtt programoz, az már úgyis megszokta, hogy rendszerint a munkájával kapcsolatos ajándékot kap. Egy ilyen társasjátéknak például, amiben a levegőbe kell rakosgatni a formákat, valószínűleg nagy eséllyel örülne, és aligha játszott vele eddig. Ha nem akar ilyeneket megkockáztatni, pólót még mindig rendelhet neki, de vigyázzon, mert ezzel is ugyanolyan könnyű mellélőni, mint a többi eddig felsorolt dologgal, ugyanis rengeteg a gagyi a piacon. Ha mindenáron ilyesmit szeretne venni, ne feledje, a kevesebb néha több!

1531 hoverkraft levitating game anim.gif
www.thinkgeek.com

Fogyasztói társadalom

Végül, de nem utolsósorban meg kell emlékeznünk a bizbaszokról is, mert ezeket kábé karácsonyi ajándékhúzásokra gyártják. Ennek köszönhetően az áruk sem túl alacsony, de például itt találhat nagy eséllyel olyasmit, amivel ha mást nem is ér el, de legalább megnevetteti kollégáját. Itt (vagy itt, és itt és itt) például az édes-mézes jegyzettömbtől a spanglitollig minden marhaság van, de bebattyoghat a Váci utcai Pylonesbe is, ha mélyebben a zsebébe akar nyúlni dekoratív hülyeségekért.  

1623615 1446514638914008 440488982 n
Facebook/ Pylones Hungary
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek