Csavart haj a karácsonyi csúcsdísz

Külföldi celebek frizuráin mutatjuk meg, milyen hajjal lesz trendi idén karácsonykor, de magyar szakembert is kérdezünk arról, itthon mit szoktak kérni az ünnepek alkalmából. Budapesten szerintük most a csavart, fonott frizura a menő,valamint a brazil hajegyenesítés. A külföldi hírességek még ragaszkodnak a kontyokhoz és hullámokhoz.

Mi hajkiegyenesítést kérünk, a celebnők maradnak a kontynál

Kreppelt lófarok oldalra csapva, frufru az arcba fésülve, laza konty vagy hullámos hajzuhatag: a külföldi celebnők számára ez jelenti az ünnepi megjelenést (elkészítési tippek és képek a galériában), itthon azonban fantáziadúsabb feltűzéseket és hajkiegyenesítést kérnek a Zsidró szalon vendégei karácsonyra.

„Most karácsonykor azt vettük észre, hogy nagyon sokan fodrászati ajándékot adnak, elég sok vendég érkezett már most úgy, hogy ajándékként előre kapta meg a fodrászati kezelést. Abszolút sztár a sztenderd fodrászati alkalmazásokon – vágáson, festésen – túl a brazil hajkiegyesítés, mellyel körül-belül 4 hónapra ki tudjuk úgy egyenesíteni a hajat, hogy könnyen kezelhető lesz” – mondta el a Díványnak Zsidró Tamás mesterfodrász, aki azokat a képzeteinket is eloszlatta, hogy a brazil kiegyenesítés káros lenne. „Az első generációs kiegyenesítőkben volt formaldehid, az az anyag, amivel a preparátorok dolgoznak. Nagy dózisban, ha 40 évig érintkezik vele az ember, akkor persze káros, akár halálos is lehet. De a mostani brazil hajkiegyenesítő formulákban már nincs formaldehid, mi már harmadik generációs vegyülettel dolgozunk”.

Sodrás, fonás, exkluzivitás kell nekünk

„Sokan kérnek az ünnepekre feltűzött hajat, sokan vannak bejelentve az ünnepek előttre, de általában nem kontyot kérnek, hanem mindenféle firnyákos eszközzel, sodrással, fonással elkészített frizurát, ami jól tart, akár 2-3 napig. Ezek a frizurák nagyon exkluzívan néznek ki, és kitartanak az ünnepek alatt” – mondta Zsidró.

„Nálunk igazán vegyesek a kérések, azt is elkészítjük, amit a vendég hoz be, és természetesen akkor is tudunk mit kezdeni vele, ha ránk bízza magát. Most rövidült a fodrászdivat, elég rövidet vágnak világszerte, és ebből a szempontból mi is a trendekkel tartunk, sokan levágatták a hajukat. De új frizurát nem annyira kérnek karácsonyra, inkább szilveszterre, most a különféle feltűzött frizurák mennek” – mondta Zsidró.

Ha nincs időd: csináld magad

Feltűzött frizurát vagy dús kontyot készíteni nem ördöngösség, ha pedig már nem kapunk időpontot fodrászunkhoz az ünnepek előtt, akkor külön hasznos, ha előre elspájzolunk pár frizura-receptet. Például azt az egyszerű kontykészítési módot a Tejben-vajban blogról, mely segítségével a kevésbé dús haj is dúsabbnak hat. Hosszú hajjal könnyű a dolgunk, vagy feltűzzük valahogy, vagy lemásoljuk Taylor Swift féloldalas lófarkát, esetleg besütjük a hajvégeket, hogy úgy nézzünk ki, mint Jessica Alba – még több ötlet, és elkészítési gyorstalpaló a galériában.

A mi kedvencünk a saját hajból hajtogatott masni, melynek elkészítését alábbi videóban részletesen bemutatja egy hozzáértő, úgyhogy mi nem is ragozzuk tovább:

Rövid hajunkat pedig a legjobban szép csatokkal, strasszos-tollas, dúsan díszített hajpántokkal dobhatjuk fel: persze csak a jó ízlés határain belül. A túl fodros, csillogó hajdíszek groteszkül mutatnak a rövid hajban. Az is jó megoldás lehet, ha simán hátranyaljuk rövid tincseinket némi zselével és szép fülbevalóval, feltűnő sminkkel jelezzük, hogy komolyan vesszük az ünnepeket.

Oszd meg másokkal is!
Mustra