KARÁCSONY

Milyen kapszulás kávéfőzőt kérjek karácsonyra?

2011. december 23., péntek 12:30 |

Ha önben felmerült a fenti kérdés, jobb, ha tudja: nem is az a lényeg, hogy a gép mennyibe kerül, hanem hogy mennyiből jön ki aztán egy-egy kávé? Ezekbe a kávéfőzőkbe ugyanis nagyon drágák a kapszulák, egy kiló kávé ára meghaladhatja a húszezer forintot is. Ha mégis ilyenre vágyik, segítünk, teszteltünk ötöt.

Magyarországon az első kapszulás kávéfőzőt a Nespresso dobta a piacra, óriási marketingkampánnyal, George Clooneyval. Akkoriban még mindenki ilyen gépet szeretett volna, de ez az évek alatt gyökeresen megváltozott. Igaz, hogy még mindig vezető szerepe van a Nestlé gépének a piacon, de ma már rengeteg másféle kapszulás kávéfőzőt is be lehet szerezni. Mi ötfélét teszteltünk közülük.

A piaci verseny jegyében persze minden gyártó saját koncepciói mentén halad, aminek leglényegesebb eleme, hogy az ő kávéfőzőjük ne legyen kompatibilis másokéval, és csak a saját kávékapszuláikkal legyen használható. Így aztán, ha valaki az egyik mellett dönt, egyben egy kávémárka mellett is lekötötte magát. Ezért érdemes alaposan körbejárni a témát, hisz mindegyik gép esetében elmondható: egyiknek ez, a másiknak meg az az előnye, hátránya.

Az első és valóban fontos szempont az ár. A kapszulás kávéfőzőknél azonban, az előbbiek alapján, ez nem is elsősorban a gép árát jelenti, hanem azt, hogy mennyit kell fizetni a hozzáillő kapszulákért.

Egy igazi presszókávé készítéséhez hét gramm őrölt kávé szükséges, írja a Wikipedia. A jó hír, hogy a kapszulákban pont ennyi van, a rossz hír, hogy rengeteget fizetünk érte. A tesztünkben a legolcsóbb kapszula 60 forint. Ha ezt az árat vesszük, akkor ebből a kávéból egy normál 200 grammos csomag 1714 forintba kerülne, tehát kilója 8571 forintra jönne ki. Tesztünk legdrágább kapszulája 160 forint, melyből 200 gramm 4571, egy kiló pedig 22 857 forintra jön ki. Ezek valóban megdöbbentő számok. Tényleg érdemes ennyi pénzt költeni a kényelemre?

A Nestlé Nespresso alapgépét teszteltük le először, mert a megkérdezettek hatvan százalékának ilyen van.

István az Andrássy úti bolt nyitása után három hónappal szerezte be Nespresso készülékét.

"Nagyon praktikusnak tűnt, hogy pár perc alatt igazi friss kávét tudok főzni magamnak. A kapszulás kávénak nagyon jó az állaga, viszont erősen csersavas utóíze van. Az első egy évben napi egy-két kapszulát ittam meg, de amióta megkóstoltam az Elite neszkávéját, már csak a takarítónőm issza a Nespressómat. Az utóbbiból 200g 1990 forintba kerül és másfél hónapig kitart, a másikból meg minimum 30 kapszula fogyott egy hónap alatt, ami alsó hangon is 3500 forint. Az én nem automata alapgépem, amikor vettem, körülbelül 40 000 forintba került, most ugyanez kijön 27 990-ból. Kapszulákból a koffeinmentest szoktam venni, mert előfordul, hogy csak úgy az íze miatt innék kávét, akkor jó a Nespresso is, annak az ára 103 forint."

nespresso espenza.gif

Nespresso kapszula árak

A Nespresso oldalán feltüntetett árak közül a legolcsóbb kapszula 103, a legdrágább 124 forintba kerül. Így átlagban egy család, ha két fő iszik reggelente kávét, havi szinten körülbelül 7000 forintot költ rá.  A tizenhatféle kapszulát a Nespresso Andrássy úti üzletében, a weboldalukon, vagy hétköznap, munkaidőben egy ingyenesen hívható telefonszámon is be lehet szerezni. A legolcsóbb gépük 27 990, a legdrágább 134 490 forintba kerül.

A gép működése borzasztóan egyszerű. Fel kell tölteni a tartályt vízzel, be kell kapcsolni, és pár másodperces bemelegedés után már használható is. A gép tetején lévő kapszulakart fel kell emelve a kiválasztott kapszulát be kell helyezni, majd ugyanezzel a mozdulattal visszacsukni a tetőt, és a kis gomb lenyomása után pillanatok alatt fogyasztható a kávé. Takarítása már egy kicsit körülményesebb, a kapszulatartályt – amiben körülbelül 10 üres kapszula fér el –, csak ki kell emelni, de ha kiömlött a kávé a gépben, ahhoz már szét kell szedni az egészet. Az már egy más kérdés, hogy a rengeteg kapszula közül ki hogyan választ, de ez egy kicsit bonyolítja a feladatot.

Ízre és használatra 10 pontból 9-et kapott, viszont a tisztítására csak 6 pont járt neki.

Következzen az olasz Lavazza patronos gépe

Adrienn és Ági is erre esküszik. Nem annyira drága, mint a Nespresso, viszont szerintük legalább annyira ízletes kávét lehet vele készíteni. Ágiék négyen használják ezt a kávéfőzőt, és egy hónap alatt körülbelül száz darab kapszulát isznak meg. Szerintük nagyon krémes és ízletes a kávéja.

lavazza

A Lavazza árai

A Lavazza munkatársa a Díványnak elmondta, hogy a legolcsóbb kapszulás készülékük 38 750 forintba kerül, a hozzávaló kapszulák pedig százdarabos kiszerelésben kaphatóak, 8125 és 9375 forintért. „A két kávé között annyi a különbség, hogy a drágább 100% arabica kávéból van és nem olyan erőteljes az íze. Egyébként a magyarok az erősebb, koffeinesebb kávét kedvelik, tehát az olcsóbb kávé jobban fogy: a vevők 60 százaléka ezt veszi meg." Egy kapszula ára 80 és 95 forint körül mozog.

„A nyolcezer forintosból szoktunk rendelni, tehát darabja körülbelül nyolcvan forintra jön ki. Különösebb fáradságot nem igényel a kávé elkészítése: kiveszed a tasakból a kapszulát, berakod a gépbe, megnyomsz egy gombot, és már folyik is le a kávé. Ugyanilyen egyszerű tisztán tartani is" - mondja Ági.

Természetesen akad olyan is, aki átverésnek gondolja a Lavazza termékét. Bence hat évig élt Olaszországban, és állítása szerint helyi barátai háztartásában sehol nem ilyen géppel főzték a kávét.

„Nekem eléggé az az érzésem, hogy ezekkel a drágább vacakokkal az olaszok kissé arrogáns módon szívatják a külföldieket, akik bármit képesek megvenni, ha elegáns olasznak van beállítva. És amíg van, aki akkora lúzer, hogy bekajálja, addig szerintem az olaszok hadd arassák le a jó hírnevük sarcát az őket ész és kritika nélkül majmoló olyan embereken, akikből hiányzik a saját (országuknak megfelelő) étkezési kultúra, és azt hiszik, hogy minél drágább és minél olaszabb valami, annál jobb. Mellesleg a közértben árult, totál ugyanolyan márkájú/csomagolású Lavazza kávéban is más van külföldön, mint Olaszországban. Hiába hiszed azt, hogy itt is ugyanazt a Lavazzát veszed, amit Torinóban adnak, igazából más van a csomagban. Az olasz anyósomék nem szarral gurítanak, ha gasztróról van szó, de náluk is kotyogósban főződik a kávé."

Ízre, használatra és tisztítására egyaránt 8 pontot kapott.

Zsolt az irodájába vett egy Tchibo készüléket, naponta összesen öt-nyolc kávét isznak meg.

„A Mammutban lévő Tchibo üzletben világosított fel az eladó, hogy már náluk is lehet kapszulás kávéfőzőt venni. Mivel a cégben mindenki kávézik, muszáj voltam beszerzni egy ilyen gépet. A terv az volt, hogy Nespressót veszek, de a többiek leszavazták, mert nagyon drága hozzá a kapszula. Így esett a választás a Tchibo Cafissimo gépére. A gép ára 39 900 forint, ami a Nestlé gépekhez képest nem olyan rossz, és a kapszula csak nyolcvan forintba kerül hozzá. A középkategóriás Nespressóhoz képest ezzel háromféle, filteres, hosszú és presszó kávét lehet készíteni. Kifejezetten tetszik, hogy a gépen és a kapszulákon színkóddal egyaránt meg van jelölve, hogy melyik kapszula melyik kávétípusra a legalkalmasabb. Jó krémes kávét készít, leginkább a csökkentett koffein tartalmút isszuk. Gusztusos a csomagolása, és többet is meg lehet belőle inni anélkül, hogy éjszaka felakadt szemmel nézzük a plafont. Bár a Nespressónak több a habja és krémesebb is, mi nagyon szeretjük a Tchibót is."

Ágnes keresztanyja szintén Tchibo gépet használ, mert pofonegyszerű a kezelése és a tisztántartása, valamint a legfontosabb szempont, hogy a Tchibo üzletében remek a kiszolgálás. „Sajnos valami elromlott keresztanyu gépén, de amikor visszavitte a boltba, ahelyett, hogy szervízbe küldték volna a kávéfőzőt, egyből kicserélték egy újra. Ez hihetetlenül megdöbbentő volt. Sőt még elnézést is kértek, amiért kellemetlenség érte őt, és ott helyben egy kávéval is megkínálták. Hát ilyen is ritkán fordul elő Magyarországon."

CafissimoDUOHand

Tchibo kapszula árak

Négy különböző ízből lehet választani: Crema Mild, Crema Vollmundig, Espresso, Feine Milde. Egy dobozban tíz kapszula található, és egy kapszula ára körülbelül 99 forintra jön ki. A legolcsóbb gépük 18 990, a legdrágább 29 990 forintba kerül.

Ízre 8, használatra és tisztítására egyaránt 9 pontot kapott a Tchibo készüléke, aminek plusz pont jár a kiszolgálás miatt!

A következő az Illy FrancisFrancis! X7 nevű, robotforma kávéfőzője

Laura a szülei házassági évfordulójára vett ilyet ajándékba. „A szüleim nagy kávésok, és minden álmuk az volt, hogy legyen egy igazi kávéfőzőjük. Én nem iszom kávét, de a leírása és az egyszerű használata alapján ez tűnt a legjobbnak az összes közül. Most már tudom, hogy mégsem ez volt a legjobb választás, mert nem csak a gép ára húzós, de a kapszuláké is: egy presszókávé ára körülbelül 143 forintba kerül. Pozitívum azért, hogy ennyiért legalább tényleg isteni kávét főz, és rendkívül krémeset, ráadásul anyu szerint nagyon egyszerű kezelni és tisztítani is. Szoktak kapucsínót is csinálni vele, de az egy kicsit macerásabb, mert egyszerre nem lehet lefőzni a kávét és tejhabot készíteni. Na, meg a tejhabosítókart is egyből el kell törölgetni, különben ráragad a forró tej."

illy-x7-kapszulas-01

Az Illy kapszula árai

Négyféle kapszulát kínálnak ehhez a géphez, bár ezek mind ugyanabból a prémium kategóriás arabica kávékeverékből állnak. Gondoltak azokra is, akik nem isznak koffeines kávét, mert a négy fajtából egy koffeinmentes. Egy dobozban 21 kapszula van 3000 forintért, tehát egy patron 143 forintba kerül. Ennek a gépnek az ára 49 500 forint.

Ízre, használatra és tisztítására egyaránt 7 pontot kapott.

A Krups Dolce Gusto Piccolo az utolsó, de első lett belőle

A „pingvin" előnye, hogy a piacon fellelhető kapszulás gépek közül ez a legkisebb és az egyik legolcsóbb. Húszezer forint alatt már ki lehet fogni a Piccolót, ráadásul a kávé  mellett forró csokit is tud készíteni.

Gábornak Nespresso gépe van, de úgy gondolja, a Dolce Gusto gépek a prémium kategóriás Nespresso utángyártott formái.

„A Nespresso elegáns embereknek való, ez látszódik az üzleten is: elegáns a környezet, és magas színvonalú kiszolgálás. Nem veheted meg minden utcasarkon, legalábbis a kapszulát nem. Ha Nespressód van, akkor igenis bemész Budapest legelegánsabb zónájába, ott megveszed, és jól is érzed magad, ugyanis egy emelt életszínvonal érzését is megkapod az ingyen kávépróbával együtt. A mai gazdasági helyzet és a konkurencia megjelenése persze kicsit átírta a marketingstratégiát, és hogy ne veszítsenek vevőket, ezért már több helyen hozzá lehet jutni, és ingyenes házhozszállítást is lehet kérni bizonyos mennyiség felett. Az előbb említett okokon túl a Nestlé felfedezte, hogy a Nespresso prémiumkörítésével kizár a vevői köréből egy jelentős réteget: a kisebb pénzű, de ugyancsak stílusos fiatalokat. A Dolce Gusto a vidám színeivel, bohókás formájával próbál vevőket nyerni. Nem is fárasztja a fiatalabb réteget az ízek pontos költői megfogalmazásaival, inkább az egyszerűbb megnevezésekkel látja el, és a választék is jóval visszafogottabb."

Zsófi ezt az olcsóbb típust vette meg magának. „Anyuéknak a Circolo van, ami kör alakú, annak nagyobb a tartálya, egy feltöltéssel eszpresszóból körülbelül húsz, kapucsínóból minimum tíz főzhető. Az én kispingvinemnek kisebb a tartálya, csak két kapucsínó főzhető vele egy feltöltéssel. Akármelyik kapszulát próbáltuk eddig, mind ugyanazt a magas színvonalat hozta. Anyáéknál a gyengébb és az erősebb eszpresszó, valamint a kapucsínó a favorit, nálam a forró csoki, illetve nyáron vég nélkül ittuk a jegeskávét, mert az fagyival, mandulalikőrrel, habbal és csokireszelékkel lekörözi az egész Starbucks kínálatot! Az eszpresszónak mennyei illata van, olyan, mint az igazi olasz kávéknak, a forró csoki meg olyan habos hogy csak na! A kapszulákat az Asia Centerben szoktuk venni, ott egy doboz 1200 forintba kerül. Nagyon egyszerű a kezelése és a tisztítása is, és rendkívül kis helyet foglal."

Ízre, használatra és tisztítására ez a gép egyaránt 9 pontot kapott, így a teszt egyik legolcsóbbjaként ez lett a nyertes. Csak azért nem kapott tíz pontot, mert a két komponensű kapszulák darabja körülbelül 120-160 forintra jön ki, viszont az egy komponensűek darabja már 60-75 forintból megúszható, ha valamelyik kínai piacon szerezzük be őket.

dolcegusto

Dolce Gusto kapszula árak

A kapszulákat szerencsére már nagyon sok boltban be tudjuk szerezni, például: MédiaMarkt; Spar; Müller vagy Tesco. Az árak 1500-1600 forint körül változnak. A két komponensű (kávé+tej) italoknál (kapucsínó, forrócsoki, jegeskávé) ez 8 db/dobozt jelent, az egy komponensűeknél (eszpresszó, kakaó) 16db/dobozt. A kapszulák tizenhatféle ízben kaphatóak, és mind a három Dolce Gusto géppel kompatibilisek. Így, egy kapszula ára 93 és 200 forint között mozog, ha a márkaboltban szerezzük be őket. A Piccolo ára 22 490, a Melody 29 990 és a Circolo 34 990 forintba kerül.

Tetszik önnek a Dívány Shopaholic blogja? Keressen bennünket a Facebookon!

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2011.12.23 16:14:20Qwer

  De milyen jó érzés egy csomó műanyaghulladékot termelni! :)

  A kapszulás kávé nemcsak drágább, mint a boltban vett szemes/darált, hanem néhány kiló műanyagot is haza kell cipelni vele, majd jól ki kell dobni.

 • 2011.12.23 16:14:44kultúrpesszimista

  Elstron

  "Ki az a megveszekedett marha, aki kapszulás kávét iszik? LOL!"

  Például én, te idióta. Kibebaszott jó kávét iszom azóta. Lolozz máshol.

 • 2011.12.23 16:16:15kultúrpesszimista

  2011.12.23 15:56:43THY Rokk 'n' Troller

  "Ez a kapszulás marhaság olyan trendi, mint szinglinek lenni. Kifelé mutatod, hogy milyen jó egyedül, esténként meg vizesre sírod a párnád"

  Az agyadra ment a velvet és a divány. Ebben a három sorban hemzsegnek a torz tévedések. Az agyadra húzodott a felszínes bulvár.

  Olvass inkább szépirodalmat, hajrá.

 • 2011.12.23 16:16:49kultúrpesszimista

  Qwer:

  Majd ha fogadatlan prókátorra van szükségem, neked fogok szólni először, ígérem.

 • 2011.12.23 16:19:11p4o5k0

  Lustáknak: pörkölt babkávés automata
  szorgalmas ínyenceknek: daráló + karos kávéfőző.

  minden más pénzkidobás hosszútávon!!!

 • 2011.12.23 16:19:17Nebameg

  kultúrpesszimista

  A díványt meg hagyja meg neked? Abból nem eszel :)

 • 2011.12.23 16:19:20Qwer

  Kedves kultúrpesszimista!

  Attól hogy egyesek sarkosan fogalmaznak, nem ment fel az alól, hogy ne még sarkosabban nyilvánulj meg.

 • 2011.12.23 16:25:01bájgúnár

  Most akkor milyen kávéfőzőt vegyek?mert ezek után a kapszulástól elment a kedvem.Viszont jó kávét innák.A kotyogóval nemigazán jó a kávé hiába elterjedt.

 • 2011.12.23 16:27:23zoncolan

  Látszik, hogy fingotok sincs, miről írkáltok baromságokat. Régóta kávéfőzőmániás vagyok, volt már a kotyogótól kezdve a frissen darálósig mindenfajta gépem. Ezidáig a legjobb kávé, amit ittam és iszom jelenleg is, a Lavazza kapszulás gépéből jött ki. És egy kis huncutsággal bármilyen kávét le tudok főzni vele, frissen, krémes-habosan.

 • 2011.12.23 16:55:54THY Rokk 'n' Troller

  kultúrpesszimista:
  Hát öreg, mielőtt beszólsz, tanulj meg számolni!

  Azt pedig, hogy mivel foglalkozzak, bízd rám!

 • 2011.12.23 17:03:40Trollkodni jöttem

  Még nyáron nézegettem ezeket az izéket, mert párom kávémániás. Már majdnem elcsábultam egyre, mikor elkezdtem számolgatni a kapszula árakat és úgy döntöttem, hogy a továbbiakban is hagyományos kávét lesz kénytelen inni. :)

 • 2011.12.23 17:06:23MaCS_70

  Halihó!

  Szerintem NAGYON praktikusak a kapszulás gépek, a hagyományossal eszembe se jutna kévét főzni magamnak, a kapszulással egy pillanat alatt megvan, ráadásul a tisztítása is gyerekjáték.
  Mi az Aldi-féle Martello gépet használjuk (vajon miért maradt ki a tesztből?), semmivel nem tűnik rosszabbnak, mint a Krupp -- van összehasonlítási alap a családban.

  A kapszula nagy előnye az, hogy a vákuumban sokáig friss marad a kávé.
  Aki meg drágának tartja, nagyon könnyen meghekkelheti a kapszulát, és akkor rendes kávéáron kávézhat úgy, hogy a kapszulás gép előnyei is nagyrészt megmaradnak (a vákuum persze nem).

  Üdv: MaCS

 • 2011.12.23 17:11:56báró Csekonics

  Mi is inkább darálósat vettünk - és nem bántuk meg.
  Nálunk is az döntött, hogy kiszámoltuk, hogy havonta minimum egy 10-est költenénk a belevalóra, ha a kapszulást vesszük, amiből a darálósba már nagyon jó kávét lehet venni (egy kilót, vagy még többet, ami azért kitart egy darabig) - és pl. most is Arabica van benne, van olyan jó a végeredmény, mint a Nespresso, mert azt is kóstoltam, többféle patronnal is.

 • 2011.12.23 17:28:45Fransisco Miranda

  Ha áldozol rá egyszer, valami jó darálós gép az igazi. Persze nem igénytelen kávéval töltve.
  Ha olcsóbban kéne a gép, akkor egy jó szivattyús olasz szerkezet, egy tesco kávédarálóval. A jófajta kávét csak főzés előtt darálni, és jó megtömni a filtert!

  A legolcsóbb kapszulás szutyok árában a legtutibb arany lavazzából több mint kétszeres mennyiséget lehet vásárolni. Bár nekem a keményebb ízű piros a kedvencem, az még ennél is olcsóbb.

 • 2011.12.23 17:41:28Dzsok

  Ez a kapszulás kávégép téma hasonlít a tintasugaras nyomtatókhoz. :)

  Először megpróbálják rádsózni a csili-vili design gépet, majd később a tartozékokon jön az igazi profit.


  Nem lehet ezeket a kávékapszulákat valahogy újrafelhasználni, vagy nincsenek a kínaiak által egy adott típushoz előkészített üres kapszulák olcsón?

  Lehet, hogy pár év múlva már a kávékapszulák is chipes védelemmel lesznek ellátva? :)

 • 2011.12.23 17:57:16Cartman (ex Cartman)

  THY Rokk 'n' Troller 2011.12.23 15:56:43

  Espresso-téren egy komoly őrlőnek + tisztességes főzőnek _nincs_ alternatívája. Az automata fasorban sincs egy ilyen duó tudásához képest...

  Az már más kérdés, hogy ez a kombó akár sokkal drágább is lehet, mint egy automata főző.

 • 2011.12.23 17:58:16odamondó

  Most itt vagy mindenkinek marha sok pénze van vagy nem tudja mi a jó gép :)

  Otthon mokkát kell inni (magyarosan kotyogós). Más kérdés, hogy még egy mokkát is igen kevés ember tud elkészíteni helyesen :)

 • 2011.12.23 18:04:36Cartman (ex Cartman)

  odamondó 2011.12.23 17:58:16

  (Részben) egyetértünk. Mokkafőző _is_ kell otthonra. :)

  De persze abból se mindegy, milyen...
  [link]ós-kávéfőzők/bialetti-brikka-2-személyes-kávéfőző?keyword=brikka

 • 2011.12.23 18:05:30mrperfect

  Mi pár hete vettük a nespresso legkisebb gépét 19 900.-ért. nekem a munkahelyemen is ilyen van és abszolút meg van vele elégedve mindenki. A kapszula persze nem olcsó, de ha nem iszol naponta 3-4 kávét akkor megéri. Ja és létezik olyan többször használatos kapszula adapter hozzá amit te tölthetsz meg olyan kávéval amilyennel akarsz. Coffeduck a neve és itt nézhet utána akit érdekel:[link]
  Ezzel aztán már tényleg nem mondható, hoyg drága lenne a kávé

 • 2011.12.23 18:10:49Lille havfrue

  A gyerek Nespressojának valami baja lett, másnap reggel futár hozott egy cserekészüléket, majd 1 hét múlva javítva a régit - fizetni nem kellett és azóta is működik. (A készüléket külföldről hoztuk, a gari mégis érvényes itthon is.)
  -Azért én inkább Gaggia-val főzök kávét...-

 • 2011.12.23 18:20:03gjokkel

  Magasan az Illy kapszulás kávé a legjobb. Ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor a CD bejött a mikrobarázda ellenében: természetesen nem olyan, mint a csúcsgépen főzött, frissen darált kávé, de MAJDNEM. Ugyanakkor a praktikussága miatt verhetetlen.

  Van komoly "analóg" kávéfőzőm is, egy vagyonba került és most ott szomorkodik a sarokban.

  A legnagyobb probléma ugye az, hogy az első két kávé nem az igazi, sokat kell várni, hogy felmelegedjen a rendszer. Aztán meg egyszerűen nem konzisztens az eredmény. Hol jobb, hol rosszabb. 6-8 vendégnek fél óra szöszmötölés minimum.

  Az Illy esetében egy gombot kell megnyomni, és ott van az állandóan nagyon jó kávé. Az igaz viszont, hogy csak kétféle (sötétebb és világosabb pörkölésű) kávét lehet inni.

 • 2011.12.23 18:29:16romaniarulez!

  Nem iszom kávét. Kakaókapszula nincs?

 • 2011.12.23 18:39:20omlósz

  de van

 • 2011.12.23 18:43:22odamondó

  Cartman (ex Cartman):

  Ja 2 személyes mokka. Én otthon azért iszok ezt mert amikor elkezdtem számolgatni egy jó rendszer összeállítását akkor pillanatok alatt a 800+ eurós kategóriában találtam magam.

  Amit még ugye be kell járatni használni kell rendszeresen stb. Ehelyett inkább maradok a kávézóban kapható 0.7eurós eszpresszónál amilyet otthon életben nem fogok csinálni :)

 • 2011.12.23 19:01:50böme

  Szerintem a legfinomabbak a Mokador kapszulái és árban sem olyan vészesek, legalábbis a fentebb említett árkategória közepén helyezkednek el.

 • 2011.12.23 19:25:07MaCS_70

  Halihó!

  A darálóssal az a bajom, hogy nem tudok kávénként váltani, a kapszulásnál viszont minden adag más lehet -- ami különösen vendégség esetén jön jól, de a párom is mást szeret, mint én.

  A kotyogós valóban jó kávét (ha nem a legjobbat) készít, de nekem egyszerűen nem ér meg annyit a macera.

  A kapszula valóban drága (a Mortellonál 60 Ft), de simán újratölthető, és akkor már 10 Ft alatt van egy adag, amit egy pillanat alatt elkészít a gép.

  Üdv: MaCS

 • 2011.12.23 19:27:11MaCS_70

  romaniarulez!

  Páran már megírták, hogy pl. a Krupphoz van kakaó / forró csoki.
  Sőt, elvben leves és hideg italok is vannak.

  Üdv: MaCS

 • 2011.12.23 19:29:51Pajkos kisdömper

  Én Bécsországból hozattam egy digitális(nem értem mire jó,de ők tudják)darálós,full ótómata kvfőzőt.
  Gaggia.Dobozában,papirjaival volt 16e ft.Fél éves volt a gép.Ennek 2 éve.Hibátlan,imádjuk a bnőmmel.
  Jó a kapszula,ittam eleget,de vegyen a bánat annyiért.
  Ja,boldog karácsonyt!

 • 2011.12.23 20:59:41suo tempore

  drága

  ha nem használod minden nap, belebuggyan a víz

  sok szemetet termel

  egyébként nekem ízre bejött, már amikor nem volt buggyant a víz

 • 2011.12.23 21:08:03Egal

  Bárki kaphat ingyen Lavazza kapszulás gépet használatra, ha vállalja, hogy negyedévente vásárol 100 kapszulát. Tehát magyarul, aki naponta 1 kávét megiszik, annak adnak ingyen egy gépet használatra. Úgyhogy nem igazán értem, miért írják itt, hogy a legolcsóbb gép 38 ezer, amikor lehet kapni gépet 0 forintért is. A cikk írója kevésbé informált ezek szerint.

 • 2011.12.23 21:10:35suo tempore

  drága

  ha nem használod minden nap, belebuggyan a víz

  sok szemetet termel

  egyébként nekem ízre bejött, már amikor nem volt buggyant a víz

 • 2011.12.23 21:10:58Nancsi

  @bájgúnár: Ez igazándiból nem is pénz, hanem kényelmesség kérdése.
  - Automata, darálós kávéfőző: kényelmes, alapvetően elfogadható kávét főz, olcsó alapanyagból (pörkölt babkávé). Cserébe 80K-nál kezdődik.
  - Kapszulás, párnás: szintén jó kávét főz, még kényelmesebb, a készülék talán nem olyan drága, de az alapanyag 2-5x árban van a szemes kávéhoz képest.
  - Külön daráló (nem késes, malmos)+normál kávéfőző (nem kotyogó, hanem rendes 10-15 bar nyomású, karos). Ez alaphangon olcsó, ezzel jobb kávét tudsz készíteni az automatánál, ha előtte elvégzel egy barista tanfolyamot. Anélkül meg rosszabbat.
  - Ha nagyon nem számít a kényelem, és kicsit elmebeteg is vagy, akkor a daráló mellé vehetsz egy selejtezett presszókávégépet is, 300-ért... Persze barista tanfolyam ehhez is kell...

 • 2011.12.23 21:11:28Cartman (ex Cartman)

  odamondó 2011.12.23 18:43:22

  800+ euró!? :)

  Egy Gaggia Classic + Iberital megvan minden kiegészítővel együtt 140ezer Ft-ból, de ha a kávéfőzőt Olaszországból rendeled, még akár olcsóbban is megúszhatod...

 • 2011.12.23 21:30:06wowerman

  én teát iszok. amúgy csak szapuljátok tovább egymást, öröm nézni.

 • 2011.12.23 21:57:34silberstein

  Nespresso kapszulás forever. Nagyon ritkán iszom kávét, pici a konyha, nekem ideális választás, és nem emlékszem arra, hogy sokkal jobb kávét ittam volna bárhol annál, amit ez tud. De megértem azokat is, akik a kotyogóssal szöszmötölnek, meg a frissen daráltért sóhajtoznak.

 • 2011.12.23 22:00:12Nancsi

  odamondó: A 0.7 euros eszpresszót otthon is lefőzöd kvázi akármivel (kapszulás, párnás, darálós). A darálósnál kell egy picit kísérletezni az elején, de olyan kevés dolgot lehet állítani (darálási finomság, kávé/víz mennyiség, oszt jónapot), hogy alapvetően ez megvan kb 5-10 kávéból.

  A kávézóban hiába van 3 milás gép, ha a mancika aki főzi rajta a kávét kb annyira ért hozzá mint én, akkor nem fog vele jobbat csinálni mint ami az otthoni hobbi készülékből kijön. Ha meg képzett, akkor nem 0.7 euroért kapsz kávét, hanem 5-ért. Mondjuk azt már elhiszem, hogy olyat otthon nemigen csinálsz.

 • 2011.12.23 22:09:15nagya21

  Üdv Mindenkinek!!
  Először én is Aldis Martelló KV gépet vettem, 6 fajta KV van hozzá, 10-es kiszerelés 60huf/db.
  20bar-os nyomás, 3év gari.
  Nagyon finom olasz KV!!!!
  De elkapkodtam!!
  Most volt a Lidl-ben KV gép, 15-bar-os és olyan kv-t használhatsz hozzá amilyet akarsz(van gözkar is), az Aldiban meg most van hasonló gép.
  Mindkettő 16k, és olcsón fenttartható.
  Hülyének fogtok nevezni, de vettem lidl-st is:-)))
  ( krönung kv isteni benne).
  Üdv Nagya

 • 2011.12.23 23:07:38quadrocs

  Gaggia Classic - Iberital kombó... verhetetlen... ráadásul nem termelünk havonta egy zsák szemetet

 • 2011.12.24 00:31:30ideasz

  Bialetti Brikka + darálóval frissen őrölt kávé!
  Pont.

 • 2011.12.24 02:46:17potinue

  A kubai kávé az igazi.
  Café Bustello!

 • 2011.12.24 07:01:30na__most__akkor

  Az elmúlt pár évben egy kis cégnél dolgoztam. Nemcsak a víz, de a kávé és a tea is szabad (cukor, tejszín, stb). (Adócsalás? CAFEteria?).

  Van egy félautomata kávéfőző, meg egy daráló. A darálót a recepciós kezeli. (titkárnőnek hívták régen...) Egy-két naponként darál fél-egy kilót, a típus szavazás eredménye. Aki másmilyet akar, azt is megveszi neki a recepciós (), de magának kell megdarálni, meg számon is tartani, hogy elfogyott.

  Volt egy javaslat valami százezres gépre. A főnök azt mondta, hogy ha majd mi leszünk a Mikrofos (valami hasonlóval foglalkozunk...), akkor lesznek a teakonyhában kurvák is. A nődolgozók felháborodása után a chippendale fiúkat is hozzáígérte, de a kávéfőzés maradt a régi.

 • 2011.12.24 09:40:32dundijégó

  Hát nem tudom...nekem 2 kapszulás kávéfőzőm is van. Egy Nespresso és egy Aldis ( utóbbit egy nyereményjátékon abszolváltam :-) ) HA belegondolok, hogy egy jó darálós kávéfőző kb 120ezer, és ha utána nem omniát akarok inni, akkor 1 kiló jó kávé 6-8000 Ft, szerintem jó pár évig jobban jövök ki a kapszulással. Napi 1 kávénál ez nem olyan nagyon megterhelő. És aki szapulja a kapszulásat, annak fogalma sincs miről beszél.

 • 2011.12.24 10:40:12Édesmaja

  Nespresso kávét iszom és nagyon elégedett vagyok vele. Ennek az aromája ízlik a legjobban és nem a Clooney miatt vettem olyan gépet! Kóstoltam sokféle kávét korábban, sokféle gépből.
  Remélem, a szemeskávét preferálók nem küldenek máglyára ezért az ízlésficamért!:-)

 • 2011.12.24 12:40:38Egal

  Még mindig nem értem, hogy egyesek miért adnak pénzt a kapszulás gépekért, amikor Lavazza kapszulás gépet ingyen el lehet vinni használatra, csupán napi 1 kapszula vásárlása esetén is...

  Attól valaki menő lesz, ha pénzt ad olyan gépért, amit ingyen is megkaphatna?

 • 2011.12.24 13:22:20Nancsi

  na__most__akkor: Meséld el a főnöknek, hogy egy automata kávéfőzőn kávénként hány másodperc munkaidőt lehet spórolni. Ha ebből nem jön össze egy év alatt 100eFt, akkor zárja be a céget...

 • 2011.12.24 13:29:26Nancsi

  dundijégó: Ne ringasd magad hiú ábrándokba: Nespresso kapszula nem jobb mint az Omnia. Szóval ha kapszulásból nem Omnia kaliberűt akarsz inni - ami egyébként kvázi a legjobb kommersz kávé - akkor... akkor kb semmit se tudsz csinálni, mert minőségi kapszula nincs.

  Most tényleg, számoljunk. Asszonypajtáséknak melóhelyén Nespresso van, kapszula kicsit több mint 100Ft/db. Egy nap megiszik 3-at, az 240 munkanappal 72eFt. Automata darálóssal Omniából 7g egy adag, ami 3*7=21Ft, ez évi 15120Ft lenne. Mondtam már neki, hogy vegyünk neki bentre egy darálós automata kávéfőző csak neki privát használatra ha a cége lesz.rja, mert másfél év alatt megtérül...

 • 2011.12.24 15:05:48wowerman

  És csodálkozunk hogy itt tart az ország... kávé alapján is anyáznak az emberek, akkor pártok, ideák alapján miért ne tennék

 • 2011.12.25 16:07:04MaCS_70

  Nancsi, Egal!

  Akkor még egyszer elmondom: a kapszulás gépek kapszulájába (legalábbis a legtöbbe) BÁRMILYEN őrölt kávét be tudsz tömni. Így egyrészt nem vagy a kínálathoz kötve, másrészt 10 Ft alatt kijöhet egy csésze jó kávé.
  Csak egy kis filterpapír és alufólia kell hozzá, nem ördöngösség.

  Üdv: MaCS

 • 2011.12.25 22:38:29Nancsi

  @MaCS_70: alufólia, filterpapír, meg patikamérleg, hogy belemérd a 7 grammot. Csak ezzel pont elveszik a kapszulás kávéfőző előnye, a kényelem.
  Amúgy az a 10Ft érdekes, mert ha a filterpapír meg az alufólia ingyen volt, akkor is 1428Ft-os kilónkénti árat feltételez, ami elég vicces.

 • 2011.12.26 12:29:02MaCS_70

  Nem kell méricskélni, egyszerűen tele kell tenni a kapszulát -- a hagyományos kávéfőzőbe sem méri senki a grammokat.
  A filter és az alufólia ára elhanyagolható.
  A kényelem valóban kisebb, mint az originál kapszula esetén, de még mindig jobb, mint a hagyományos gépeknél.
  Az árnak nem számoltam utána, egy régimódi kávé állítólag 7-10 forintba fáj, plusz fogalmam sincs a kávéárakról.
  Mi egyébként nem szórakozunk a kapszulák töltögetésével, mert keveset kávézunk. Csak kipróbáltuk, és működik. Tényleg egyszerűbb, mint a normál kávéfőzőt rendezgetni, tisztogatni.
  Van viszont ismerős, aki már egy jó éve hekkeli a kapszulást, kifejezetten kávénáci, és bejött neki.

  Üdv: MaCS

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta