KARÁCSONY

Ha nem hozott szilikonmellet a Jézuska

2011. december 29., csütörtök 19:45 |

Az év vége az egyik legforgalmasabb szezon a plasztikai sebészeti klinikákon: van, aki karácsonyra adja, van, aki kapja az új formákat. Pár tudnivaló azoknak, akiknek idén senki nem rakta a fa alá.

Általában a legtöbb nőnek van valami problémája a testével. van, aki a hasát nem szereti, van aki a fenekét vagy a lábát, és természetesen a legtöbb nő a mellméretével elégedetlenkedik leginkább. A tehetősebbek azonnal kés alá fekszenek, a többiek meg addig gyűjtögetik a pénzüket, amíg össze nem jön a műtét ára. Persze akad olyan is, aki a melleit a karácsonyfa alá kapja – többnyire azért nem az implantátumokat, csak az árát. Remélhetőleg.

„A mellnagyobbítás a legnépszerűbb mellplasztikai beavatkozás, mely során az elvártnál kisebb, aszimmetrikusabb mellek korrigálhatók, esztétikusabbá, formásabbá tehetők mellimplantátum beültetésével" - mondta a Díványnak dr. Urszán Albert főorvos, plasztikai sebész. "Azt nem tudom, hogy a karácsony közrejátszik-e a dologban, de a páciensek hatvan százaléka télvíz idejére tervezi be a plasztikai beavatkozásokat. Úgy vélem, ez inkább azért van, mert a páciensek nyárra szeretnének jól kinézni."

Szilikonmell a fa alá

Van, aki ajándékként fizeti be a barátnőjét ilyesmire, jobb esetben a barátnő tudtával és beleegyezésével: "Nagy meglepetést találtam ki a kedvesemnek. Az idén kapott pulykapénzből végre befizettem egy plasztikai sebészhez, aki ellátja a régen áhított nagyobb mellekkel. Mindketten vágytunk rá, de sajnos nem sikerült havonta annyit félretenni, amiből összejöhetett volna az ára. Két év alatt nagyjából a fele összegyűlt, ám idén alig-alig duzzadt a megtakarítás, így már fél éve lekerült a napirendről. Most azonban akkora év végi összeggel jutalmazott meg a cég, hogy simán ki tudtam egészíteni az eddig félretett pénzt, és még maradt is egy kevés – egyéb karácsonyi meglepetésekre a családnak. Két dologra vagyok kíváncsi: vajon mit szól majd a barátnőm, és hogy milyen lesz az új cicije... Nagyon izgulok."

Hogyan kezdjen bele, ha Önnek nem hozott szilikonmellet a Jézuska?

Először is, nézzen el pár rendelőbe, kérjen árajánlatot, beszéljen néhány sebésszel, nézze meg a referenciaalbumaikat, és ez alapján döntse el, hogy kinek a kezei alá fog befeküdni. Utána gondolkodjon el azon, hogy mikor van szabad hat hete a lábadozásra és ha ez megvan, kérjen időpontot egy konzultációhoz.

Milyen implantátumok közül lehet válogatni és mennyibe kerülnek?

A mellimplantátumok zselészerű szilikonnal töltött rugalmas szilikonzacskók. Mint dr. Urszán elmondta, főleg két típussal dolgoznak: a cseppalakú, avagy anatómiai formával, amivel a műtét 780 000 ezer forintba kerül, a hagyományos pedig 50 ezerrel olcsóbb az előbbi árhoz képest. A cseppalakú, anatómiai implantátumok sokkal természetesebb hatást keltenek, viszont - nagyon ritkán, többnyire baleset következtében - elfordulhatnak, így eldeformálhatják a mellet. Ez a hagyományossal soha nem tudna előfordulni.

Milyen módon ültethetőek be a szilikonpárnák?

Három különböző műtéti technikával végezhető el a beavatkozás: a metszések eshetnek a mell alatti redőbe (ez a leggyakoribb), a hónaljárokba, illetve a bimbóudvar határára is. A mellmirigy alá ültetett implantátummal természetesebb hatás érhető el. Kis mellmirigy-állomány esetén azonban ez a módszer nem megfelelő, mert legtöbbször egyértelműen látszik a mellplasztikai beavatkozás, mivel az implantátum redője a vékony szöveteken láthatóvá válnak. Ilyen esetben az izom alá ültetés jobb eredményt ad. A emlőudvar kisebbítése esetén a sebész a emlőudvar körül ejti a metszést és szükség eseténeltávolítja a felesleges bőrt, befelé forduló mellbimbó esetén a metszés a mellbimbón keresztül történik és az alsó szöveteket is érinti. Ez a módszer nem javasolt olyan nőknek, akik szülni szeretnének.
Forrás: Aesthetic.hu

Mivel kell számolnia annak, aki mellnagyobbításra szánja el magát?

Maga a műtét körülbelül 1-1,5 órát vesz igénybe, és utána egy éjszakát a klinikán kell tölteni, megfigyelésen. A beavatkozás után pár nappal, a kötések lekerülését követően egy speciális sportmelltartót kell öt héten keresztül viselni. A műtét utáni második-harmadik héten még feszítő érzés észlelhető, ami később teljesen elmúlik.

„Nagyon kevés esetben fordul elő komplikáció vagy szövődmény" - folytatta a főorvos úr. "Nyilvánvalóan ez a beavatkozás is járhat kockázattal, ilyenek az utóvérzés, fertőzés, gyulladás, vagy a keloidos hegképződés. A mellbimbó érzékenységének megváltozását is eredményezheti a mellplasztikai beavatkozás, de általában ez csak átmeneti."

Tetszik önnek a Dívány Shopaholic blogja? Keressen bennünket a Facebookon!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta