Ez most a magyarok kedvenc úti célja: olcsó és könnyen elérhető

GettyImages-769731121
Olvasási idő kb. 2 perc

Arról kérdezték a magyarokat, hová utaznak idén nyaralni, és miért éppen azt az országot választják. A válaszokból kiderült, hogy a legtöbb család számára a távolság és a könnyű elérhetőség a legfontosabb, valamint az is, hogy lehetőleg olcsó legyen az úti cél.

Horvátországba az eddiginél többen, Spanyolországba kevesebben készülnek nyaralni idén a Groupama Biztosító és az OTP Bank megbízásából készült országos reprezentatív kutatás szerint. A nyaralók számára lényeges szempont, hogy a célország könnyen elérhető legyen és olcsóbb árak várják őket, mint Nyugat-Európában.

Horvátország a legnépszerűbb úti cél 

A magyar lakosság csaknem kétharmada kapcsolódik ki változó rendszerességgel és valamivel több mint egynegyede ezt legalább minden évben egyszer megteszi.

Horvátország továbbra is a legnépszerűbb úti cél
Horvátország továbbra is a legnépszerűbb úti célJorg Greuel / Getty Images Hungary

Idén nyárra már a megkérdezettek 30 százalékának van konkrét úti célja; náluk Horvátország egyre meggyőzőbb fölénnyel vezeti a népszerűségi listát. Az előző évhez képest másfélszeresére, 22-ről 31 százalékra ugrott azoknak az aránya, akik kész tervek birtokában déli szomszédunknál pihenik ki magukat a nyáron.

Horvátország után Olaszország a második a rangsorban, a harmadik helyen Ausztria áll, Görögország a negyedik.

A könnyű elérhetőség egyre vonzóbb szerepét az úti célok kiválasztásában jól mutatja, hogy miközben a szomszédos Ausztria előrébb lépett a ranglistán, addig Spanyolország népszerűsége jelentősen visszaesett.

A gyermekekkel utazóknál a tengerparti kikapcsolódás, a gyermekteleneknél a városlátogatás a legjellemzőbb időtöltés, de a természetjárók aránya is meghaladja a 25 százalékot.

Fontos az utasbiztosítás a külföldre utazóknak

Sok család számára az is lényeges, hogy nyaralás közben legyen utasbiztosításuk. A külföldre készülők fele mindig, további egynegyede pedig alkalomszerűen köt utasbiztosítást, a gyakran utazók és az idősebb korosztályok képviselői körében 60 százalék feletti a mindig kötők aránya. A biztosítás kiválasztásnál a többség számára fontos szempont, hogy a csomag a minimumot meghaladó szolgáltatásokat tartalmazzon, és az ára is legyen kedvező.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek