Egyre több magyart vonz újra ez a tengerpart

GettyImages-693125482

Évről évre egyre több magyar tér vissza a Bulgáriába. Tavaly csaknem 40 ezer honfitársunk nyaralt a bolgár tengerparton. A déli országban azonban azt szeretnék, ha a magyar turisták nem csak a nyári vakáció miatt keresnék fel a Napospartot.

Ma véget ér a Hungexpón megrendezett idei Utazás Kiállítás, melynek külföldi díszvendége ezúttal Bulgária. A rendezvényen Bozhidara Ilieva, a bolgár turisztikai minisztérium marketingosztályának vezetője az Economxnak számolt be tapasztalatairól.

A jó marketing sokat segített

Mint kiderült, a magyarok kezdik újra felfedezni Bulgáriát, ahová tavaly harmadával többen látogattak el itthonról, mint tavalyelőtt. Mindez nem véletlen, a szakember szerint a 2021–2022-ben indított bolgár turisztikai reklámokkal sikerült felkelteni a magyarok érdeklődését, és ezt idén is szeretnék folytatni.

A bolgár tengerparton nyaralni már teljesen más élményt jelent, mint évtizedekkel ezelőtt
A bolgár tengerparton nyaralni már teljesen más élményt jelent, mint évtizedekkel ezelőttAlexandra Marin / 500px / Getty Images Hungary

Ez a tengerpart már nem az a tengerpart

Az Utazás Kiállításon az is kiderült, hogy a turisták nagy többségének meglepetést okozott Bulgária, ami ma már egyáltalán nem hasonlít arra az országra, amit a magyarok a szocializmusban megismerhettek. Ráadásul a brit utazási portálok felmérései szerint ár-érték arányban évek óta verhetetlen a bolgár tengerpart az Európai Unióban. 

Mindez annak köszönhető, hogy a nemzetközi szállodaláncok hoteleiben kényelmes és kulturált környezetben pihenhetnek a vendégek, az ország közbiztonsága pedig kifejezetten jó.

A görögországi nyaralást tervezőknek szembesülniük kell majd az új adóval. Ha szeretnéd tudni, kinek és miért kell majd megfizetnie, olvasd el az erről szóló cikkünket is.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek