Soha nem volt még ilyen olcsó a tengerparti nyaraló: 1 euróért vehetsz házat

GettyImages-520732918
Olvasási idő kb. 2 perc

A tengerparti nyaraló sokak álma, de a legtöbben nem engedhetik meg maguknak. Van azonban egy lehetőség, ami mindenki számára elérhető.

Az olasz városfenntartó rendszer évek óta támogatja a kihalásra ítélt falvak felélesztését: számtalan ingatlant megvehet szinte bárki, akár 1 euróért is. 

Mind az ország szárazföld tengerparti részén, mind az olasz szigeteken hozzájuthatunk a rendkívül kedvező árú nyaralókhoz és házakhoz. A helyi önkormányzatok ugyanis már a 2000-es évek eleje óta így próbálják a kihalófélben lévő, elöregedő falvakat életben tartani. 

Akár 1 euróért is hozzájuthatsz nyaralóhoz Olaszországban
Akár 1 euróért is hozzájuthatsz nyaralóhoz OlaszországbanDallas Stribley / Getty Images Hungary

Tengerparti nyaralók 1 euróért

2024-ben is számtalan település csatlakozott a népszerű akcióhoz, melynek keretében nemcsak a tengerhez közeli, de a hegyvidéki, sőt immár szicíliai házak tulajdonosai is lehetünk. Az önkormányzati program révén akár befektetésként, illetve akár állandó lakhatás céljából is vásárolhatunk a félsziget elhagyatottabb vidékein ingatlant. A kezdeményezéshez idén az alábbi falvak csatlakoztak:

  • Troina
  • Cammarata
  • Piazza Armenica
  • Castiglione di Sicilia
  • Chiaromonte
  • Ripacandida
  • Sant'Elia a Pianisi

Ezeken a helyeken az olasz önkormányzatok gyakran 1 eurós összegért kínálnak ingatlanokat. Természetesen van csavar a történetben: a legtöbb ház elhagyatott, meglehetősen romos állapotú, a leendő tulajdonosnak pedig az állagmegóvást is biztosítania kell. A kötelezettségnek ráadásul határideje is van, amely településenként eltérő lehet.

Az egyes önkormányzatok külön, helyi szabályokat is hozhattak a programhoz való csatlakozáskor, néhány helyen például az is feltétel, hogy be kell költözni az ingatlanba, de van, ahol a felújítás és az állagmegőrzés is elegendő ahhoz, hogy egy tengerparti nyaraló tulajdonosaivá váljunk. 

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek