Ezeket az italokat soha nem kérné a személyzet a repülőn: veszélyes lehet a fogyasztásuk

GettyImages-906499226
Olvasási idő kb. 2 perc

Légiutas-kísérők figyelmeztették az utasokat a repülőkön felszolgált italokkal kapcsolatban.

Egyre inkább elterjedtté válik az a szokás, miszerint kora hajnali gépekre foglalnak helyet a légitársaságok utasai. A hajnali járatokhoz azonban korán is kell kelni, így egyre többen a repülőn fogyasztják el a reggeli kávét és teát. A stewardessek szerint azonban jobb, ha ezeket az italokat nem ott isszuk. 

A hajnalban induló repülőknek nem csak az az előnyük, hogy sokkal olcsóbbak a jegyek, de általában korán célba is érnek, így akár egy fél napot is nyerhetünk álmaink nyaralóhelyén, ha korán kelünk útra. A légiutas-kísérők azonban figyelmeztetik a pacsirta üzemmódban induló utasokat: a kávét és a teát ne a fedélzeten rendeljék meg.

@katkamalani Just promise me you won’t 🤢 #flightattendantlife #travelhacks #traveler #cleaninghacks #influencers #foodhack ♬ original sound - Kat Kamalani

Nem minden ital biztonságos a repülőn sem

Úgy vélik, a lehető legrosszabb, amit egy utas tehet, ha a repülőn töltené fel szervezete koffein-háztartását. A forró reggeli italok, a kávé és a tea elkészítéséhez szükséges gépeket ugyanis állításuk szerint sosem takarítják. Mivel a repülőgépek kávéfőzőihez és vízforralóihoz csatlakoztatott vízadagolók nem egy palackból nyerik a vizet, hanem a csapokból, a vizsgálatok különféle baktériumokat mutattak ki ezekben. Legutóbb a New York-i Városi Egyetem Élelmiszerpolitikai Központjának kutatói jutottak hasonló megállapításra 11 nemzetközi és 12 regionális, amerikai légitársaság vízvezetékeit vizsgálva. 

A palackozott italok biztonságosak, repülés közben is

Egy TikTok videóban szereplő stewardess most azt állítja, hogy a vizet a gépekhez elvezető csöveket soha nem tisztítják, úgy véli, ez komoly higiéniai problémákat vet fel. Szerinte bármelyik légiutas-kísérőt kérdeznék meg, ha repülünk, mind egyetértenének ebben, hiszen a kávégépeket legfeljebb csak akkor takarítják, ha megsérülnek. 

A TikTok-videós a szülők figyelmét felhívta arra is, hogy a cumisvegek megtöltésére se használják a folyó vizet a repülő fedélzetén, inkább kérjenek palackozott vizet, ha tápszert készítenének. 

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek