Wolfgang Puck immár 28. alkalommal felel az Oscar-díj-átadó utáni Governors Ball ételkölteményeiért. Az osztrák származású világklasszis séf igazi ikon a vendéglátásban. 1982-ben nyitott kaliforniai étterme, az első Spago mára legenda, aminek egyik legújabb egysége tavaly Európában jelent meg, mégpedig nálunk, Budapesten.
Szántó Istvánnak, a Matild Palace-ban működő Spago vezető séfjének adatik meg a lehetőség, hogy kijusson első magyarként az Oscar-gála cateringcsapatába.
A bejelentés után hetekig kíváncsian vártuk, hogy a menün megjelenik-e a beharangozott tradicionális, magyar fogás, hiszen korábban már volt erre példa.
Az idei Oscar-gála menüje
A legfrissebb hírek szerint Puch egy új társbrandet szerződtetett az Oscar-projektjéhez, mégpedig a Bronxban működő Ghetto Gastro gasztronómiai kollektívát, akikkel együttműködve alakította ki az ötletes, friss menüsort.
A „Good Morning America” amerikai reggeli tv-show exkluzív betekintést nyert a kulináris kreációkba, amelyek között találhatunk jól bevált vendégkedvenceket, mint Puck füstölt lazacos Oscar-szobrocska-klasszikusa vagy a wagyu marhaburger, illetve olyan újdonságokat is, mint a kukoricakenyér rákkal és kaviárral.
A menüsoron nagyon sok érdekes vegán és vegetáriánus fogás árulkodik arról, hogy zömében nem kanyarodtak vissza a tradíciókhoz az egy-két már klasszikusnak számító, lazacos ételt leszámítva.
Először kóstolhat vadast és somlóit Hollywood
„Nálunk egyszerű ételnek számít, de a világ számára ezek az emblematikus ételeink: a csirkepörkölt, a vadas marha, az Eszterházy-torta és a somlói galuska a befutók. Persze vajpuhára főzött marhahúst kell elképzelni a vadasban, amit három falatban el is lehet fogyasztani, tehát egy állófogadással kompatibilis ételeket kellett kreálnom.” - nyilatkozta Szántó István utazás előtt a Dining Guide-nak.
Innen is gratulálunk a magyar séfnek, aki a hollywoodi gálán kívül a Beverly Hills-i Spago-ba is eljut majd.
Volt már magyar étel az Oscar-gálán
Volt már arra alkalom, hogy magyar ételt szolgált fel a Wolfgang Puck Catering az A listás sztárkavalkádnak. Puck, bár bevallása szerint nem ismeri behatóan az osztrák és a magyar kulináriát, 8 évvel ezelőtt gulyást is szerepeltetett a jeles esemény kínálatában. Abban az időben szívesen mesélte azt a történetet, amikor a szülei meglátogatták őt Los Angelesben, és a Spagóban gulyást szolgált fel nekik. Édesapja szerint túlságosan is fűszeresre készítette el, egy dolgot azonban még ő is helyeselt, mégpedig azt, ahogyan a marhagulyást tálalta: az úgynevezett spätzlével, vagyis nokedlivel.
Megjelent az új Dívány-könyv!
A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!
Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!
hirdetés