Medvét észleltek az egyik legnépszerűbb magyar túraútvonalon

GettyImages-1400661656

Medvenyomokat találtak az Országos Kéktúra mellett, Mátranovák közelében, a településtől körülbelül 1 kilométerre.

A Magyar Országos Medve Figyelő nevű Facebook-csoport publikálta a fotót, amelyen – a kommentelők úgy vélik – egy vadászpuska tölténytárát tették a méretes nyom mellé viszonyításként. A csoport szerint a településtől északra, a kéktúra útvonalán talált lenyomat valószínűleg ugyanattól a medvétől származik, amelyet korábban Pétervására és Bükkszék között is észleltek – írja a Sokszínű Vidék.

A NOOL.hu megkereste Bodor Ernőnét, Mátranovák polgármesterét, aki elmondta: hivatalos értesítést egyelőre nem kaptak a medvéről. Két évvel ezelőtt ugyanakkor már történt hasonló eset, akkor a Bükki Nemzeti Park igazgatósága plakátokon és szórólapokon tájékoztatta a lakosságot arról, hogy mi a teendő, ha valaki medvével találkozik.

A polgármester arról is beszélt, hogy a közösségi oldalon már korábban terjedtek arról hírek, hogy Istenmezeje környékén – amelynek erdeje határos Mátranovákkal – észleltek medvét és farkast is. Akkor vadkamera is készített felvételt a ragadozókról.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek