Medvéktől félnek a magyarok: itt látták őket

GettyImages-1432808072
Olvasási idő kb. 2 perc

Veszélyes vadállatokat, medvéket véltek látni a Szigetközben, a határ túloldalán, Szlovákiában pedig medvetámadásokat jelentettek magyarlakta településekről.

Medveészlelésekről számoltak be Szlovákiában és idehaza is. A szomszédos országban az utóbbi időszakban több medvetámadás is történt. 

Ami a hazai esetet illeti, két horgász arról számolt be, hogy 70-80 méterről a nádasban látott medvét a dunaszigeti Alsó-Sziget környékén. Egy kisebb és egy nagyobb állatot véltek felfedezni, de a szakemberek hiába keresték nyomaikat, csak szarvas- és vaddisznólábnyomokkal találkoztak, így valószínűbb, hogy utóbbiakat észlelték a horgászok – mutatott rá a Berek. 

A hegyvidéki erdőségek a medvetámadás veszélyét rejtik
A hegyvidéki erdőségek a medvetámadás veszélyét rejtikJohnny Johnson / Getty Images Hungary

Halálos kimenetelű medvetámadást volt azonban Szlovákiában, a liptószentmiklósi járásba tartozó Déményvölgynél. Itt egy férfi és egy nő próbált egy megvadult állat elől elmenekülni. A férfinak sikerült is, a 31 éves nő viszont egy mederbe esett 150 méter magasról, így az ő életét már nem tudták megmenteni.

Pár nappal ezelőtt medvetámadás történt Liptószentmiklóson is, ahol a megvadult állat két idős embert is megsebesített, őket kórházba kellett szállítani. A medvét később a rendőrök kergették vissza az erdőbe.

A medvetámadások Romániában is gyakoriak a túlszaporulat miatt, ezért Szlovákia és Románia javaslatot nyújt be az Európai Unió Környezetvédelmi Miniszterek Tanácsának a medvepopuláció csökkentése érdekében.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek