Hétvégén kórházba került a brit hercegnő, most szólalt meg az esetről a palota

korhaz-hercegno-sb10067122de-001
Olvasási idő kb. 2 perc

Agyrázkódást és enyhébb sérüléseket szenvedett Anna hercegnő vasárnap este, közölte a Buckingham Palota. A hercegnőnek egyelőre kórházban kell maradnia, ám az orvosai szerint rövidesen teljesen felépülhet.

A hercegnőt a Gatcombe Parkban található otthonában érte a baleset, amelynek során könnyű sérüléseket és agyrázkódást szenvedett. Károly király húgát egyelőre a bristoli Southmead Kórházban ápolják, ám csak elővigyázatosságból tartják benn.

A hercegnő orvosai szerint várhatóan rövid időn belül teljes mértékben fel fog épülni. „A király az egész családhoz csatlakozva jókívánságait küldi a hercegnőnek, mielőbbi gyógyulást kívánva” – közölte a palota.

A 73 éves Anna hercegnő II. Erzsébet brit királynő és Fülöp edinburgh-i herceg egyetlen lánya. Hivatalos címe királyi hercegnő, amelyet az uralkodó legidősebb lánya viselhet. Sokat szerepel nyilvánosan: több mint 200 jótékony szervezet védnöke és egy évben mintegy 700 rendezvényen vesz részt, mint a királyi család képviselője.

A jelenleg kórházban ápolt Anna hercegnő rengeteg nyilvános eseményen vesz részt
A jelenleg kórházban ápolt Anna hercegnő rengeteg nyilvános eseményen vesz résztKarwai Tang / Getty Images Hungary

Nem csak Anna hercegnőt ápolták kórházban 

Ahogy arról a Dívány is többször írt, a brit uralkodócsalád nehéz időszakát éli: nemcsak Károly királynál, de Katalin hercegnénél is daganatot diagnosztizáltak korábban. Mindkettejüket kezelik, és egyelőre visszatérhettek hivatalos feladataik ellátáshoz. A kezelésről Katalin nemrégiben így nyilatkozott: vannak jobb és rosszabb napjai is, a kezelés időnként eléggé megviseli, de jól halad, bár nem jelentheti még ki azt, hogy maga mögött hagyhatja ezt az időszakot. Károly király is beszélt a kemoterápiával kapcsolatos tapasztalatairól. Elmondta: a kezelés egyik furcsa mellékhatása az volt, hogy elvesztette ízérzékelését. 

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek