Három húszcentis kést találtak Ferenc pápa audienciáján a körözött bűnözőnél

GettyImages-2147767833

Felfegyverkezve próbált elvegyülni Ferenc pápa egyik szerdai audienciáján a tömegben az Amerikai Egyesült Államok egyik legveszélyesebb bűnözője.

A férfi azt állítja, megjárta az ukrajnai frontot is, amelyet fotókkal is tud bizonyítani.

Felfegyverkezve Ferenc pápa közelében

Három húszcentis késsel kapcsolták le New York tizenkét legveszélyesebb bűnözőjének egyikét a Szent Péter téren, aki Ferenc pápa audienciáján próbált elvegyülni a tömegben – adta hírül az MTI. Az eset még április 10-én történt, de a hatóságok csak most hozták nyilvánosságra.

A gyanús férfi Ferenc pápa audienciáján, a Szent Péter téren próbált elvegyülni a tömegben
A gyanús férfi Ferenc pápa audienciáján, a Szent Péter téren próbált elvegyülni a tömegbenAntonio Masiello / Getty Images Hungary

Mint írták, az ukrajnai frontot is megjárt, felfegyverkezett férfira az olasz hatóságok figyeltek fel a tér Rómához tartozó részén Ferenc pápa szokásos szerdánkénti szabadtéri audienciáján. A gyanúsan viselkedő bűnözőt ugyan átengedték a fémdetektoros ellenőrzésen, a civilben dolgozó biztonságiak azonban folyamatosan a nyomában voltak.

A férfit végül akkor tartóztatták fel, amikor próbált elvegyülni a hívők között. 

Régóta keresik

A férfiról kiderült, hogy nem más, mint az az 54 éves Moises Tejada, akit New York állam tizenkét legveszélyesebb bűnözője között tartanak számon, miután ingatlanügynököket ejtett túszul és rabolt ki, majd 2022 februárjában Ukrajnába utazott. Az eddigi kihallgatásain azt mondta, hogy Ukrajnából, a háborús frontról érkezett Olaszországba.

A történetét alátámasztandó, a telefonján találtak is ezt bizonyító, katonatársaival készített felvételeket.

A jelenlegi információk szerint a férfi tíz napja érkezett Rómába, aki az útlevele szerint Ukrajnából Moldován át került az olasz fővárosba, majd a Vatikánba.

Ferenc pápán a világ szeme

Ferenc pápáról legutóbb romló egészségi állapota kapcsán lehetett hallani, aztán pedig a lemondásáról röppentek fel hírek. Ám mint azt az önéletrajzában Ferenc pápa sokak megnyugtatására tisztázza: szerinte a pápaság egy életre szóló feladat, ezért esze ágában sincs a lemondást fontolgatni. A 87 éves egyházfő Life: My Story Through History című önéletrajzi kötetében azt is leszögezte, ha olyan súlyos egészségügyi problémával nézne szembe, amely már ellehetetlenítené egyházfői feladatait, akkor a Santa Maria Maggiore-bazilikában gyóntatói feladatokat vállalna, és betegeket áldoztatna.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek