Ha volt már veled olyan, hogy egy kirándulás alkalmával csoda szép őzlábat vagy gusztusos vargányát találtál, pláne, ha szakértői ellenőrzés után sütve vagy paprikásnak el is fogyasztottad szerzeményedet, pontosan tudod, milyen óriási élmény gombászni. Már persze ha az ember tényleg csak olyat gyűjt és fogyaszt el, ami nem káros az egészségére. A különféle erdei gombák között ízletes ehető fajok, nem ehető (jellemzően élvezeti értékkel nem rendelkező, de egyébként nem mérgező) fajok és mérgesek egyaránt vannak, és kedveskedő neveikkel utóbbiak sem mindig utalnak ádáz természetükre. Te például tudod, hogy a gömbölyded sisakgomba vagy az illatos tölcsérgomba mérgező?
Na, lássuk!
A tegnapi penzum is pipa, ugye?
Megjelent az új Dívány-könyv!
A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!
Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!
hirdetés