Ha volt már veled olyan, hogy egy kirándulás alkalmával csoda szép őzlábat vagy gusztusos vargányát találtál, pláne, ha szakértői ellenőrzés után sütve vagy paprikásnak el is fogyasztottad szerzeményedet, pontosan tudod, milyen óriási élmény gombászni. Már persze ha az ember tényleg csak olyat gyűjt és fogyaszt el, ami nem káros az egészségére. A különféle erdei gombák között ízletes ehető fajok, nem ehető (jellemzően élvezeti értékkel nem rendelkező, de egyébként nem mérgező) fajok és mérgesek egyaránt vannak, és kedveskedő neveikkel utóbbiak sem mindig utalnak ádáz természetükre. Te például tudod, hogy a gömbölyded sisakgomba vagy az illatos tölcsérgomba mérgező?
Na, lássuk!
A tegnapi penzum is pipa, ugye?

Megjelent az új Dívány-könyv!
Bálint Lilla, a Dívány szerzője új könyvében elmeséli, mi történt az irodalom és a művészvilág híres múzsáival a nagy szerelmek elmúlása után.
Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!
hirdetés