Egyperces kvíz: Melyik gomba mérgező?

egyperces cover

Ez itt a napi kvíz. Agytorna, amihez még a karosszékből sem kell felállni.

Ha volt már veled olyan, hogy egy kirándulás alkalmával csoda szép őzlábat vagy gusztusos vargányát találtál, pláne, ha szakértői ellenőrzés után sütve vagy paprikásnak el is fogyasztottad szerzeményedet, pontosan tudod, milyen óriási élmény gombászni. Már persze ha az ember tényleg csak olyat gyűjt és fogyaszt el, ami nem káros az egészségére. A különféle erdei gombák között ízletes ehető fajok, nem ehető (jellemzően élvezeti értékkel nem rendelkező, de egyébként nem mérgező) fajok és mérgesek egyaránt vannak, és kedveskedő neveikkel utóbbiak sem mindig utalnak ádáz természetükre. Te például tudod, hogy a gömbölyded sisakgomba vagy az illatos tölcsérgomba mérgező?

Na, lássuk!

Melyik gomba mérgező?

Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

A tegnapi penzum is pipa, ugye?

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

 

„Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás. Ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. 
Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.

Mentes Anyu szakácskönyve 2 ide kattintva már rendelhető!

hirdetés

 

Oszd meg másokkal is!
Mustra