Mit viselnél el pár pluszcentiért? Ez a műtét egyre népszerűbb a férfiak körében

GettyImages-1363846762

Minél magasabb valaki, annál több hozzáadott értéket tulajdonítunk neki, pláne ha férfi. Okosabbnak, kompetensebbnek gondoljuk, ezért magasabb fizetést is kap.

Ha egy nő magasodik embertársai fölé, már nem járnak neki ugyanezek az előnyök, cserébe meg kell küzdenie azzal, hogy a legtöbb férfi nehezen viseli el, ha a párja „fölé tornyosul”. S ott vannak az alacsony vagy legalábbis középtermetű férfiak, akik nagyon szeretnének magasabbak lenni, de ezért a magasított cipőkön és a szép testtartáson kívül semmilyen eszköz nem áll a rendelkezésükre. Vagy legalábbis eddig nem állt.

A testünk megváltoztatásában rejlő hatalom

Pedig alapvetően szeretjük a hatalmat, ami saját testünk megváltoztatásában rejlik. Befesthetjük a hajunkat, tetováltathatunk, fogyó- vagy hízókúrázhatunk, számtalanféle implantátumot ültethetünk szervezetünkbe, egészen másképp nézhetünk ki, akárhányszor csak szeretnénk. A termetünk viszont marad. Csontjainkat nem tudjuk megnyújtani, a genetikánkat nem tudjuk megváltoztatni. Így aztán ha nem vagyunk elégedettek a kapott eredménnyel, maximum dühösek, elkeseredettek lehetünk, majd ezt az érzést transzponálva akár egészen merész tettekre szánhatjuk rá magunkat

A testmagasságot többször is mérik, például nadrág vásárlásánál. Műtét után lehet újra kérni azt a mérőszalagot
A testmagasságot többször is mérik, például nadrág vásárlásánál. Műtét után lehet újra kérni azt a mérőszalagotSrdjanPav / Getty Images Hungary

Műtéttel a testmagasságért

Csakhogy a tudomány folyamatosan fejlődik, pláne a test megváltoztatásának területén. Ezért bizonyos orvosok már végeznek olyan műtéti beavatkozást is, amely hatással van a magasságra. Indiában már évekkel ezelőtt is „kezeltek” úgy „betegeket”, hogy eltörték a csontjaikat a lábaikban, majd azokat implantátummal meghosszabbítva rakták újra össze. Azokat, akik így szereznek pluszcentiket, megvetés sújtja, így igyekeznek ezt eltitkolni mások elől. Az érintettek szerint az eredményért viszont megéri, könnyebben kapnak munkát is az országban, ahol a magas embereket vonzóbbnak, elfogadhatóbbnak tartják, ám a lakosság zöme alacsony. Azt viszont nem árt tudni, hogy a műtét kifejezetten kockázatos, az azt végző orvosok nagyon gyakran tapasztalatlanok, s az eredmény hosszabb lábak helyett egy életen át tartó, fájdalmas járásképtelenség is lehet. Még egy kifogástalan szakember által elvégzett, maximálisan higiénikus műtétnél is felléphet fertőzés, vagy alakulhat ki vérrög. A csonttermelés sem feltétlenül történik a papírforma szerint. 

Ami komoly műtétnek indult, szépészeti beavatkozás lett

Sajnos a kockázatok a világ egyik országában sem tartják igazán vissza a magasodni vágyó tömegeket. Az eljárás, amelyet eredetileg a valóban beteg vagy nem egyforma hosszúságú lábakkal született emberek megsegítésére fejlesztett ki a lengyel Gavriil Ilizarov, mára egyre több kórházban elérhető. Las Vegasban például 23 millió forintnak megfelelő összegért akár 10-15 centivel magasabbak is lehetünk. A lábtörést persze ma már nem brutális eljárásként kell elképzelni, speciális eszközökkel sok helyen már csak feszíteni kezdik a csontokat ahelyett, hogy milliméteres távolságokat törnének közéjük (az emberi test egyik különleges képessége, hogy egy meghatározott mértékig a csont benövi a hiányt). Talán mondanunk sem kell, az eljárás borsos ára ellenére nagyon népszerű a férfiak körében.

Hogy néz ez ki a gyakorlatban?

A Scott álnéven emlegetett férfi 170 centiméteres testmagasságát növelte meg 7 centiméterrel. Állítása szerint elege volt belőle, hogy kollégái folyamatosan megjegyzéseket tettek a magasságára, és belefáradt az online is megkapott lealacsonyító megjegyzésekbe. Egy másik férfi, Sam Becker azután döntött a fájdalmas operáció mellett, amikor hasonlóképpen megelégelte az előítéleteket. Neki már a főiskolán feltűnt, hogy alacsonyabb a legtöbb férfinál, de nőnél is. Úgy érezte, ez rányomja a bélyegét az egész életére, hiszen a nők nem szívesen randevúznak náluk alacsonyabb férfival. Becker egyenesen attól félt, sosem tud majd családot alapítani. Így kifizette a borsos összeget, amiért cserébe több helyen eltörték a lábait, és több hónapon át nyújtották a csontjait. Naponta egy milliméteres haladással kell számolni, ha nem lép fel semmilyen komplikáció. A járást külön szerkezet segíti, a fájdalomra pedig kapnak gyógyszereket.
Megéri? Ezt nem a mi tisztünk eldönteni, de kíváncsian várjuk, alacsonyabbá vajon ki szeretné válni, és erre kieszeltek-e már valamilyen eljárást. 

Mentes Anyu szakácskönyvek

 

„A kevesebb több. A mentes jobb."

 

Nemes Dóra újságíró, a Mentes Anyu márka és közösség megálmodója, de mindenekelőtt kétgyerekes anyuka. Szakácskönyveiben kipróbált recepteket válogatott össze, amelyek az inzulinrezisztensek, cukorbetegek, vagy életmódváltók étrendjébe passzolnak.

A könyvekbe most betekintést nyerhetsz. 
Amit az online lapozgatóban megtalálsz:

  • Tartalomjegyzék
  • Előszó
  • Részlet Étrendem - Szarka Dorottya dietetikus kisokosából
  • + 1 recept is!

Mentes Anyu szakácskönyve 1+2 kedvező áron online rendelhető!

 

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra