18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

11 különböző orgazmus létezik: te hányat éltél már át belőlük?

GettyImages-922715634

Talán most meglepődtél, de igen, szakértők szerint 11 különböző típusú orgazmus létezik, amit a nők átélhetnek. A csiklótól a mellbimbóig terjednek a jól vagy jobban ismertek, ám ott van még az alvás közbeni, az edzés alatt átélt, sőt, a többszörös orgazmus is. A női test rengeteg csodát tartogat!

Akármelyik orgazmust éli át az ember, az biztos, hogy nagyon jó érzés. Éppen ezért szeretünk is ahhoz a módszerhez ragaszkodni, amelyről tudjuk, hogy garantálja azt, hogy elélvezzünk. Ugyanakkor megéri új dolgokat kipróbálni: miért ne bővítenénk a szexuális látókörünket, főleg akkor, ha 11 különböző típusú orgazmusra képes a női test!

Ez az orgazmus valójában: a női test csodája

Az orgazmus valójában egy reflex, amely akkor jelentkezik, amikor az izmok megfeszülnek a szexuális izgalom során, majd egy sor ritmikus összehúzódáson keresztül ellazulnak. Az egyes csúcspontok intenzitása és időtartama eltérő lehet, attól függően, hogy hogyan és melyik testrészt izgatták. Az orgazmus amellett, hogy fizikai feloldást biztosít, még a stresszkezelést is segíti egy nehéz nap után. Nem érdemes se kihagyni, sem lemondani róla, főleg mivel ennyi változata létezik. Lássuk, melyek ezek.

Az orgazmusnak 11 fajtája létezik
Az orgazmusnak 11 fajtája létezikmiljko / Getty Images Hungary

1. Klitorális orgazmus

A csikló a legtöbb nő kedvence, ha meg akarja tapasztalni az orgazmus örömét. Bár a klitorális orgazmus a legkönnyebben elérhető fajtája az örömszerzésnek, ez az apró, többnyire rejtett „boldogsággomb” rendkívül egyénfüggő. Itt minden nő másfajta érintést részesít előnyben, hogy elérje csúcspontját. Szakértők szerint a csikló nagyon érzékeny része a nő anatómiájának, több millió idegvégződésből áll, amelyek hasonlóak és hasonlóan is működnek, mint a férfi nemi szerv. 

Előfordulhat az is, hogy a klitorális orgazmus nem megy könnyen, ebben az esetben érdemes megfontolni, hogy olyan szexuális segédeszközt – vibrátort – alkalmazzon a nő, amelyeket direkt úgy terveztek, hogy a csikló orgazmusát elő lehessen idézni.

2. G-pont orgazmus

Nem csak legenda, hogy létezik. A G-pont a hüvely elülső falán található, körülbelül félúton a hüvelynyílás és a méhnyak között. Nem lehet látni, de általában érezni lehet. A pontot finoman megnyomva és enyhén simogatva sok nőnél elérhető a G-pont orgazmusa, amit sok nő úgy ír le, mint egy mély, intenzív, „földrengést” előidéző élvezet.

3. Kevert orgazmus

A kevert orgazmus egy olyan csúcspont, amely akkor következik be, amikor egynél több erogén zóna stimulálódik egyszerre. A G-pont behatolása a csiklóérintéssel együtt az egyik módja annak, hogy megtapasztaljuk a robbanásszerű orgazmust, ugyanis minél több a stimuláció, annál nagyobb lesz a véráramlás, és annál nagyobb lesz az orgazmus. 

A segédeszközök is segíthetnek célba érni, mert azért ne felejtsük el, hogy egy férfinak sincs három keze…

4. Anális orgazmus

Az anális szex megosztó, vannak nők, akik hallani sem akarnak róla, míg mások nagyon is kedvelik. Mivel az ánusz igen közel helyezkedik el a vaginához, az ideghálózat és az izmok egy része összeköti őket, és hasonló módon reagálhatnak az érintésre. Sok nő kifejezetten arról számolt be, hogy az anális szextől kapták a legjobb orgazmust. De ez a fajta szex kockázatokkal jár, amelyeket fontos figyelembe venni, mielőtt kipróbálnád. A biztonságos szex elengedhetetlen számodra és a partnerednek is.

A csiklótól a mellbimbóig a női test teli van érzékeny területekkel
A csiklótól a mellbimbóig a női test teli van érzékeny területekkelgpointstudio / Getty Images Hungary

5. Mély hüvelyi orgazmus

A csikló és a G-pont nem az egyetlen varázshely a női testben. A szexkutatók azt mondják, hogy további erogén zónák vannak a hüvelyben, amelyek megfelelő érintéssel úgynevezett mély vaginális orgazmushoz vezethetnek. Ilyen például a hüvelycsatorna végén található A-pont, valamint a vagina hátsó oldalán, a méhnyak mögött lévő O-pont. Itt is olyan idegek találhatók, amelyek sok nő számára rendkívül érzékenyek, és ha a férfi nemi szerv eléri, akkor a hatás nem marad el.

6. Spriccelő orgazmus

Igen, a női magömlés valóban létezik. Néha, amikor a nők szexuális izgalomban vannak, az orgazmus alatt vagy előtt a húgycső körüli mirigyekből vagy a hüvely elülső felületéből folyadék távozik. A folyadék jellemzően átlátszó, és nem hasonlít a vizeletre, így össze sem lehet keverni. 

A G-pont-stimuláció az érintésnek az a fajtája, amely tipikusan spricceléshez vezet.

Senki sem tudja pontosan azoknak a nőknek a számát, akik ilyen orgazmust élnek át, ezért ezt a bizonytalanságot szem előtt tartva úgy határozták meg, hogy a nők 10-50 százaléka élt már át ilyen szexuális aktus alatt.

7. Méhnyaki orgazmus

Egészen különleges orgazmus indulhat ki erről a területről, bár nem egyszerű megközelíteni, és óvatosan lehet csak stimulálni, hiszen rendkívül érzékeny. 

Hosszú előjátékot igényel, és a partner türelme is kell hozzá, na meg egy segédeszköz sem árt.

Akik viszont ennyire nem akarnak kísérletezni, hogy mind a 11 fajtát kipróbálják, nyugodtan engedjék el, hiszen van még számtalan lehetőség.

Szeretünk is ahhoz ragaszkodni, ahol tudjuk, hogy sikerül elélvezni
Szeretünk is ahhoz ragaszkodni, ahol tudjuk, hogy sikerül elélveznivolkovslava / Getty Images Hungary

8. Mellbimbóorgazmus

Tudtad, hogy melled és a mellbimbók is erogén zónák? Sőt, mi több! A mellbimbók különösen reagálnak az érintésre és a simogatásra, mivel tele vannak idegvégződésekkel és ott szuperérzékeny a bőr. 

9. Tornázós orgazmus

Elérkeztünk egy érdekes részhez: az edzés közbeni orgazmus. A csúcspont elérése kemény edzés közben kissé furcsán hangozhat, de az edzés által kiváltott orgazmus vagy „koregazmus” valódi.

Egy indiai egyetem tanulmánya szerint 530 megkérdezett nőből 370 tapasztalt orgazmust vagy szexuális élvezetet edzés közben.

Elsősorban a gerinc vonalában húzódó, úgynevezett „core” izmok mozgatása válthat ki az orgazmus érzését.

10. Alvó orgazmus

Szerencsére itt sem az orgazmus alszik, csak mi. Hogyan? Voltak már érzéki, erotikus álmaid? Ugye, hogy ugye? Néhány nő erotikus álom közben is átélheti az orgazmust. Egy jelentés szerint a nők 37 százaléka 45 éves korára átélte már valamelyik alvási orgazmust, de nehéz megállapítani, mennyire gyakoriak valójában. 

Az alvási orgazmus általában egy szexi álommal kezdődik, ami megnövekedett véráramlást okoz a nemi szervekben, valamint nagy ellazulást okoz, ami valamilyen módon lehetővé teszi a test számára, hogy elérje az orgazmust, miközben még ébren sem vagyunk.

11. Többszörös orgazmus

A jóból sosem elég, tartja a mondás is. Különösen igaz ez az orgazmusra. A többszörös orgazmus a nők kiváltsága, most szomorkodhatnak is a férfi olvasóink. A nőknek elég néhány másodpercnyi leállás, és jöhet a következő kör, jobb, mint egy hullámvasút. Ha az első orgazmust követően folytatjuk az erogén zónák stimulálását, és a kismedencei izmokat ritmikusan összehúzzuk, majd kiengedjük, akkor újra és újra átélhetjük ezt a csodát, amire most számos tippet adtunk.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

 

Oszd meg másokkal is!
Mustra