Rettegett emberi betegség okára segíthetnek fényt deríteni a kutyák

GettyImages-476953985(2)
Olvasási idő kb. 1 perc

A kutyák agyának vizsgálata közelebb vihet minket saját működésünk megértéséhez. Négylábú kedvenceinket vizsgálva született meg az ELTE Etológia Tanszék munkatársainak legújabb kutatása, amely egy egy nagy tömegeket érintő betegség okára derít fényt.

Nemcsak a kutyatartóknak lehet fontos az a kutatás, amelyet az ELTE szakemberei végeztek 3-15 év közötti családi kutyákon. Összesen 129 eb agyi teljesítményét mérték fel és követték nyomon 2 és fél éven keresztül. Ebből írták meg tanulmányukat, amelyet Az én kutyám szemlézett.

A kutyák agyának vizsgálata alapján a tanulmány meglepő megállapítást tesz az emberekre vonatkozóan. Kiderült, hogy egy rettegett betegségünk okát is meg lehet fejteni négylábú kedvenceink viselkedése alapján. A GeroScience című folyóiratban közreadott kutatási eredmények részleteit az Az én kutyám cikkében olvashatod el.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek