Hozzávalók
- 0.5 üveg sűrű, házi szilvalekvár a töltéshez
- 1 dl langyos tej
- 1 mk. só
- 30 dkg liszt
- 7 dkg porcukor (és még egy kicsi a tetejére)
- 6 dkg sötőpor
- 12 dkg puha vaj
- 1 nagyobb darab tojás
Elkészítés:
1. A vajat keverd ki a cukorral és a tojással.
2. A tészta összes alapanyagát dolgozd össze egy robotgéppel.
3. Pihentesd a hűtőben negyed órán át.
4. Nyújtsd ki, vágj kisebb téglalapokat, és mindegyik közepére kanalazz egy adag sűrű lekvárt.
5. A két szemben lévő oldalát csípd össze, kend meg tojással, majd a forró stőben 15-25 perc alatt süsd készre. (Bármilyen más formára nyújthatod a tésztát, akár minibuktákat, csigákat is készíthetsz belőle. )