Emlékszel rá? Így készítsd el a nagyi szilvalekváros papucsát

A békebeli ízeknél nincs is jobb, főleg, ha az ember rábukkan a nagymama egyik receptjére, és rájön: nem is olyan nagy ördöngösség összedobni egy nagy adag, isteni szilvás papucsot. Ezúttal egy gyors, sütőporos változatban mutatjuk meg kedvencünket.

Hozzávalók

  • 0.5 üveg sűrű, házi szilvalekvár a töltéshez
  • 1 dl langyos tej
  • 1 mk.
  • 30 dkg liszt
  • 7 dkg porcukor (és még egy kicsi a tetejére)
  • 6 dkg sötőpor
  • 12 dkg puha vaj
  • 1 nagyobb darab tojás
Recept idők

Elkészítés:

1. A vajat keverd ki a cukorral és a tojással.

2. A tészta összes alapanyagát dolgozd össze egy robotgéppel.

3. Pihentesd a hűtőben negyed órán át.

4. Nyújtsd ki, vágj kisebb téglalapokat, és mindegyik közepére kanalazz egy adag sűrű lekvárt.

5. A két szemben lévő oldalát csípd össze, kend meg tojással, majd a forró stőben 15-25 perc alatt süsd készre. (Bármilyen más formára nyújthatod a tésztát, akár minibuktákat, csigákat is készíthetsz belőle. )

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek