102 évesen tanít, és esze ágában sincs nyugdíjba menni

Vermes Nikolett
GettyImages-1206740972

Csodával határos módon a századik életévét betöltött nő a mai napig tart úszásoktatást, és hallani sem akar a nyugdíjról.

Az Oregonban élő Peggy Konzack ma is csecsemőket tanít úszni egy helyi sportközpontban. Már régen hátradőlhetett volna, hogy élvezze a nyugdíjas éveket, inkább beiratkozott egy úszásoktató tanfolyamra. Bár a képzés vezetője figyelmeztette, hogy túl idős már mindehhez, de a nő nem sokat adott a véleményére, és sikeresen teljesítette a vizsgákat, hogy babaúszást tartson.

Ilyen egy megfékezhetetlen nyugdíjas

Peggy nem őrült meg. Nincs szüksége pluszbevételre. Egyszerűen az a fajta ember, aki megtalálta a hivatását, azonosult vele, és ma esze ágában sincs elengedni. Mint mondja, őt csak a halál mentesítheti az úszásoktatás alól. 

„Gyakran mondogatom, hogy addig fogok tanítani és úszni, amíg kerekesszékbe nem kerülök, és a vízbe nem dobnak.”

Márpedig a főnökeinek nem érdeke megszabadulni a rangidős kollégától, ugyanis igazi hírességnek számít a helyiek körében, és az emberek ahelyett, hogy fiatalabb oktatókhoz vinnék a gyerekeiket, inkább a 102 éves szakembert választják. 

Korábban is szívesen járt uszodába
Korábban is szívesen járt uszodábaGettyImages

A sors akarta így

A kétgyerekes asszony eredeti végzettségét tekintve fodrász, viszont vajmi keveset dolgozott a szépségiparban, sokkal inkább egyházi munkát végzett egy adventista gyülekezetnél, férjével együtt.

79 év házasság után megözvegyült, ugyanebben az évben betöltötte a századik életévét, majd váratlanul kapott egy új álláslehetőséget is.

A gyülekezetben értesült róla, hogy a helyi sportközpontból távozik egy úszásoktató, és szükség van valakire, aki megtartja helyette az órákat. Peggy magára vállalta ezt a feladatot, elvégezte a szükséges tanfolyamot, végül munkába állt – mindenki legnagyobb meglepetésére. Igaz, már 1968-ban is ebbe az uszodába járt, hogy olykor-olykor segítsen az oktatóknak.

A titok: aktív maradt

Saját bevallása szerint a férjével mindig is aktívan éltek, sportoltak, közössége jártak, dolgoztak. Mondhatni, hogy az együtt töltött 79 év alatt sosem pihentek igazán. Sokan kérdezik Peggytől, hogyan csinálja, és ő csak annyit felel: aktív marad. Hétfőn és szerdán babaúszást tart, csütörtökön és pénteken sportol, a hét többi napján a gyülekezetnek segít. A kisgyerekes szülők pedig imádják a fáradhatatlan asszonyt, és erőt merítenek életigenlő filozófiájából. 

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek