102 évesen tanít, és esze ágában sincs nyugdíjba menni

GettyImages-1206740972
Vermes Nikolett

Csodával határos módon a századik életévét betöltött nő a mai napig tart úszásoktatást, és hallani sem akar a nyugdíjról.

Az Oregonban élő Peggy Konzack ma is csecsemőket tanít úszni egy helyi sportközpontban. Már régen hátradőlhetett volna, hogy élvezze a nyugdíjas éveket, inkább beiratkozott egy úszásoktató tanfolyamra. Bár a képzés vezetője figyelmeztette, hogy túl idős már mindehhez, de a nő nem sokat adott a véleményére, és sikeresen teljesítette a vizsgákat, hogy babaúszást tartson.

Ilyen egy megfékezhetetlen nyugdíjas

Peggy nem őrült meg. Nincs szüksége pluszbevételre. Egyszerűen az a fajta ember, aki megtalálta a hivatását, azonosult vele, és ma esze ágában sincs elengedni. Mint mondja, őt csak a halál mentesítheti az úszásoktatás alól. 

„Gyakran mondogatom, hogy addig fogok tanítani és úszni, amíg kerekesszékbe nem kerülök, és a vízbe nem dobnak.”

Márpedig a főnökeinek nem érdeke megszabadulni a rangidős kollégától, ugyanis igazi hírességnek számít a helyiek körében, és az emberek ahelyett, hogy fiatalabb oktatókhoz vinnék a gyerekeiket, inkább a 102 éves szakembert választják. 

Korábban is szívesen járt uszodába
Korábban is szívesen járt uszodábaGettyImages

A sors akarta így

A kétgyerekes asszony eredeti végzettségét tekintve fodrász, viszont vajmi keveset dolgozott a szépségiparban, sokkal inkább egyházi munkát végzett egy adventista gyülekezetnél, férjével együtt.

79 év házasság után megözvegyült, ugyanebben az évben betöltötte a századik életévét, majd váratlanul kapott egy új álláslehetőséget is.

A gyülekezetben értesült róla, hogy a helyi sportközpontból távozik egy úszásoktató, és szükség van valakire, aki megtartja helyette az órákat. Peggy magára vállalta ezt a feladatot, elvégezte a szükséges tanfolyamot, végül munkába állt – mindenki legnagyobb meglepetésére. Igaz, már 1968-ban is ebbe az uszodába járt, hogy olykor-olykor segítsen az oktatóknak.

A titok: aktív maradt

Saját bevallása szerint a férjével mindig is aktívan éltek, sportoltak, közössége jártak, dolgoztak. Mondhatni, hogy az együtt töltött 79 év alatt sosem pihentek igazán. Sokan kérdezik Peggytől, hogyan csinálja, és ő csak annyit felel: aktív marad. Hétfőn és szerdán babaúszást tart, csütörtökön és pénteken sportol, a hét többi napján a gyülekezetnek segít. A kisgyerekes szülők pedig imádják a fáradhatatlan asszonyt, és erőt merítenek életigenlő filozófiájából. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra