Az agydaganattal küzdő Szabó Marci megsegítése érdekében teljesíti idén jótékonysági futását Nádudvari Péter

Nádudvari Péter

Az öt és fél éves Szabó Marci évek óta agydaganattal küzd. A reményt és a gyógyulás esélyét számára egy németországi kezeléssorozat jelenti. A jótékony futásairól ismertté vált Nádudvari Péter most Marci megsegítése érdekében bocsátja áruba lefutott kilométereit.

Miután a kemo- és a sugárterápia nem vezetett eredményre, a Heves megyei Recsken élő Marci családja rátalált egy speciális kölni kezeléssorozatra, amely az úgynevezett vírusterápián alapszik. A kisfiú szervezete jól reagál a németországi kezelésekre, így családja szeretne kitartani a módszer mellett. A beavatkozás azonban igen költséges. Az anyagi forrás előteremtésében szeretne segíteni Nádudvari Péter, aki egyebek között azt is elmondta, nem először váltja pénzadományra lefutott kilométereit.

Miért éppen Szabó Marcit segíted az idén? Hogyan értesültél arról, hogy támogatásra van szüksége? 

Hallottam, hogy az agydaganattal több éve harcoló Marci egyetlen esélye az említett németországi kezeléssorozat, amely beavatkozásonként körülbelül kétmillió forintba kerül. Ekkor úgy gondoltam, idén a recski kisfiút támogatom az immár hagyományosnak mondható jótékonysági futásommal. A Kosztyu Ádám Emlékére Alapítvány segítségével léptem kapcsolatba a szülőkkel. Tőlük megtudtam, hogy a kezeléssorozatra jól reagál Marci szervezete, csökken a daganat – ezt nagy örömmel konstatáltam. 

A szülők is mindent megtesznek azért, hogy Marci meggyógyuljon
A szülők is mindent megtesznek azért, hogy Marci meggyógyuljon

Pontosan milyen kezelésre lenne szüksége Marcinak?

A módszer egy úgynevezett vírusterápián alapszik. Olyan kórokozókat juttatnak a gyermek szervezetébe, amelyek csak a daganatos sejteket támadják meg és pusztítják el.

Milyen sportteljesítményt vállaltál Marci érdekében?

Összesen négyszáz kilométert futok érte. Először valamikor augusztusban egy saját szervezésű ultramaraton során lakhelyemtől a hortobágyi halastavakig jutok el, összesen ötven kilométert megtéve. Ősszel pedig következik a legnehezebb kihívás, amikor egy hétvége alatt városom, Debrecen egyik ikonikus épületétől, a Nagytemplomtól egészen Kékestetőig fogok elfutni. A teljes táv 160 kilométer lesz.

Ennek a vállalásnak jelképes célja is van, hiszen mindketten, Marci és én is a csúcsra törekszünk, ami Marci esetében a gyógyulást jelenti.

A két ultramaratonon kívül 190 edzéskilométert is áruba bocsátok a kisfiú gyógyulásáért.

Az általad összegyűjteni tervezett támogatás teljes egészében fedezné Marci kezelését?

A kezelés novemberi részét teljes mértékben.

Aki segíteni szeretne, hogyan teheti meg azt?

A jótékony kilométerek ára 1000 és 20 ezer forint között van, de természetesen magasabb összeget is lehet ajánlani a távokért. A kezdő ezer, de akár a kétezer forint is egy olyan jelképes ár, amit bármikor kifizetünk egy kávéért, egy pizzáért vagy egy mozijegyért. Azonban vannak, akiknek ez a szimbolikus összeg nagyon sokat jelent, sokszor egy újabb lehetőséget arra, hogy méltó körülmények között gyógyulhassanak. Azok, akik szeretnék támogatni a jótékony futást, az Adománybank oldalán tehetik meg.

Nádudvari Péter idei jótékonysági futása az öt és fél éves Szabó Marcit segíti
Nádudvari Péter idei jótékonysági futása az öt és fél éves Szabó Marcit segíti

Mennyi pénzt szeretnél összegyűjteni, és milyen határidővel?

Ha minden a tervek szerint alakul, akkor november elejéig kétmillió forinttal tudom segíteni a jótékonykodók jóvoltából Marci gyógyulását.

Ez nem az első ilyen jellegű karitatív vállalásod. Mi motivál, amikor jótékony célú kilométer-értékesítésre szánod el magad?

Egyrészt a munkám, hiszen gyógypedagógusként dolgozom. Másrészt fontos szerepe van ebben annak is, hogy az önkéntes vállalásaim során sok olyan fogyatékos vagy súlyosan beteg emberrel találkozom, akinek vagy átmenetileg vagy sohasem lesz lehetősége sportolni.

Amikor köztük vagyok, alkalomról alkalomra tudatosodik bennem, hogy a sportoláshoz szükséges képességek birtoklása nem alanyi jogon jár nekem, hanem kiváltságként kaptam meg őket.

Ezért határoztam úgy, hogy a sporttal, azon belül pedig a futással is szolgálom azokat, akiknek ezek a „tálentumok” nem adattak meg.

Kiknek segítettél már eddig?

Mindig súlyosan beteg és fogyatékossággal élő gyerekeknek, fiataloknak igyekszem segíteni.

Ki az, aki téged ebben a nemes cselekedetben támogat?

A családom és a barátaim sok hasznos tanáccsal látnak el, és közreműködnek a háttérteendők lebonyolításában, rajtuk kívül természetesen még az adományozóknak is köszönettel tartozom, valamint mindazoknak, akik valamilyen formában hírét viszik a kezdeményezéseimnek.

Nádudvari Péter adománygyűjtő futását támogatni lehet banki átutalással

A Kosztyu Ádám Alapítvány Adománybankos támogatási céljából elkülönített számláján: OTP 11734138-20017125-00000000 IBAN: HU12 1173 4138 2001 7125 0000 0000 BIC(SWIFT)KÓD: OTPVHUHB Közlemény: SZ.MARCIKA106

Oszd meg másokkal is!
Mustra