Almás változatban is nagyon finom.margouillatphotos
Hozzávalók
- 40 dkg liszt
- 1 csapott tk. só
- 4 dkg élesztő
- 2 dl langyos tej
- 4 csapott ek. cukor
- 6 dkg puha vaj
- 4 db tojássárgája
- 1 csapott tk. fahéj
- 3 db alma lereszelve
- 0.5 db citrom leve és héja
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
1. Kicsit nyomkodd ki az almát, és add hozzá a citromot. (Reszelés helyett aprítógépet is használhatsz.)
2. Az élesztőt futtasd fel a tejben a cukor felével negyed óra alatt.
3. Ha ezekkel megvagy, az összes szükséges alapanyagot tedd egy robotgépbe, és a dagasztókarral állítsd össze a tésztát.
4. Pihentesd langyos helyen 1 órán át, majd szaggasd ki, nyomkodd meg a közepét mindegyiknek, és hagyd még negyed órán át pihenni.
5. Bő, forró olajban süsd készre.