Te is szereted a fánkot? Itt egy puha, almás változat, amely fahéjas porcukorral lesz a legfinomabb

Szezonja van a fánknak, és ha már így alakult, ne csak a hagyományos, szalagos változatot próbáld ki, hanem mindegyiket, amelyik épp szembejön! Ez az almás az egyik legfinomabb.

Almás változatban is nagyon finom.
Almás változatban is nagyon finom.margouillatphotos

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt
  • 1 csapott tk.
  • 4 dkg élesztő
  • 2 dl langyos tej
  • 4 csapott ek. cukor
  • 6 dkg puha vaj
  • 4 db tojássárgája
  • 1 csapott tk. fahéj
  • 3 db alma lereszelve
  • 0.5 db citrom leve és héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

1. Kicsit nyomkodd ki az almát, és add hozzá a citromot. (Reszelés helyett aprítógépet is használhatsz.)

2. Az élesztőt futtasd fel a tejben a cukor felével negyed óra alatt.

3. Ha ezekkel megvagy, az összes szükséges alapanyagot tedd egy robotgépbe, és a dagasztókarral állítsd össze a tésztát.

4. Pihentesd langyos helyen 1 órán át, majd szaggasd ki, nyomkodd meg a közepét mindegyiknek, és hagyd még negyed órán át pihenni.

5. Bő, forró olajban süsd készre.

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek