Hozzávalók 4 adaghoz
- 2 kisebb fej vöröshagyma apróra vágva
- 3-4 evőkanál olaj
- 1 kiskanál őrölt pirospaprika
- 1 darab paradicsom kockára vágva
- 1 darab paprika kockára vágva
- 500 gramm csirkemellfilé kockákra vágva
- só, bors
- 350 ml víz
- 1 evőkanál rizsliszt
- 2 evőkanál laktózmentes tejföl
A nokedlihez:
- 4 darab tojás
- 1 kiskanál só
- 340 gramm rizsliszt
- 50 ml víz
- kevés olaj
Elkészítés:
A vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd a tűzről lehúzzuk, az őrölt pirospaprikával megszórjuk, elkeverjük. A paradicsomot és paprikát hozzáadjuk, visszatesszük a tűzre, és az egészet összepároljuk. Ha már levet eresztett, a csirkemellet is beletesszük, sózzuk, borsozzuk, a vízzel felöntjük, és a húst fedő alatt puhára főzzük, kb. 30 perc alatt. Csirkemellel szárazabb lesz a végeredmény, aki a szaftosabb húst kedveli, csirkecombbal készítse, csak akkor valamivel tovább kell főzni. A rizslisztet a tejföllel egy kis tálban kikeverjük, a pörkölt levéből néhány kanállal hozzáadunk, majd a pörköltet behabarjuk vele.
A nokedlihez a tojást a sóval, a rizsliszttel és a vízzel kikeverjük, majd nokedliszaggató segítségével forró, sós vízbe szaggatjuk. Pár percig főzzük, aztán leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és egy serpenyőben felhevített olajon átforgatjuk, hogy a nokedliszemek ne tapadjanak össze. A kész csirkepaprikást a nokedlivel tálaljuk.
Forrás: Glutén- és laktózmentes alapszakácskönyv (Kiss Dóri)