Vegán hamis Mac and Cheese, ami tényleg sajtszószízű (glutén-, tej-, tojásmentes recept)

Amerika (és a fél világ) kedvenc sajtos tésztáját vegán verzióban is könnyű elkészíteni. Ráadásul még növényi sajt vagy más drága alapanyag sem kell hozzá. Glutén-, tej-, tojásmentes recept.

Ha úgy tartja kedvünk, egy kis zöldséggel is feldobhatjuk.
Ha úgy tartja kedvünk, egy kis zöldséggel is feldobhatjuk.Boogich

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 2 evőkanál növényi olaj
  • 200 gramm burgonya
  • 4-6 evőkanál sörélesztőpehely
  • 4-6 evőkanál növényi tejhelyettesítő ital (pl. mandula)
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika (elhagyható)
  • 250 gramm gluténmentes (vegán) tészta
Recept idők

Elkészítés:

Serpenyőben hevítsük fel az olajat alacsony hőmérsékleten, majd dobjuk rá a tisztított, apró kockákra vágott burgonyát, a sörélesztőpelyhet, a fokhagymát és annyi vizet, amennyi ellepi. Amint elpárolgott a víz, mehet bele a növényi tejhelyettesítő, forraljuk további kb. 5 percig, majd az egészet turmixoljuk simára. Tegyük bele az előfőzött tésztát, sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a pirospaprikát (ha használunk), és főzzük készre kb. 5 perc alatt.

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek