Ha úgy tartja kedvünk, egy kis zöldséggel is feldobhatjuk.Boogich
Hozzávalók 4 adaghoz
- 2 evőkanál növényi olaj
- 200 gramm burgonya
- 4-6 evőkanál sörélesztőpehely
- 4-6 evőkanál növényi tejhelyettesítő ital (pl. mandula)
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika (elhagyható)
- 250 gramm gluténmentes (vegán) tészta
Elkészítés:
Serpenyőben hevítsük fel az olajat alacsony hőmérsékleten, majd dobjuk rá a tisztított, apró kockákra vágott burgonyát, a sörélesztőpelyhet, a fokhagymát és annyi vizet, amennyi ellepi. Amint elpárolgott a víz, mehet bele a növényi tejhelyettesítő, forraljuk további kb. 5 percig, majd az egészet turmixoljuk simára. Tegyük bele az előfőzött tésztát, sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a pirospaprikát (ha használunk), és főzzük készre kb. 5 perc alatt.
A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.