Hozzávalók 12 szelethez
- 180 gramm cukormentes, gluténmentes étcsoki
- 120 gramm vaj
- 3 darab tojás
- csipet só
- 160 gramm cukornak megfelelő édesítőszer
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 50 gramm cukrozatlan kakaópor
- 1 teáskanál gluténmentes sütőpor
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A csokit törjük össze és a vajjal együtt olvasszuk fel. Közben a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját az édesítővel és a vaníliakivonattal kikeverjük, és hozzáadjuk a vajas csokit. Ezután a száraz hozzávalókat is belekeverjük (sütőporral elkevert kakaóport), a végén pedig hozzáadjuk a tojásfehérjehabot. Öntsük a masszát kb. 20x25 vagy 20x30 centis előkészített (kivajazott/sütőpapíros/szilikonos) formába, és süssük készre kb. 20-25 perc alatt. (Ha lágyabbra szeretnénk, akkor kevesebb idő kell neki, ha tömörebbre, akkor több.)
A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.