Klasszikus csokis brownie-alaprecept (gluténmentes, cukormentes)

Ugyanúgy készül, és ugyanolyan ízű, mint a klasszikus brownie, csak nem kerül bele liszt. Gluténmentes, cukormentes recept.

Brownie klasszikus tálalásban. Diétának és érzékenységnek megfelelő fagyival kínáljuk.
Brownie klasszikus tálalásban. Diétának és érzékenységnek megfelelő fagyival kínáljuk.anne_myrup

Hozzávalók 12 szelethez

  • 180 gramm cukormentes, gluténmentes étcsoki
  • 120 gramm vaj
  • 3 darab tojás
  • csipet só
  • 160 gramm cukornak megfelelő édesítőszer
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 50 gramm cukrozatlan kakaópor
  • 1 teáskanál gluténmentes sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A csokit törjük össze és a vajjal együtt olvasszuk fel. Közben a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját az édesítővel és a vaníliakivonattal kikeverjük, és hozzáadjuk a vajas csokit. Ezután a száraz hozzávalókat is belekeverjük (sütőporral elkevert kakaóport), a végén pedig hozzáadjuk a tojásfehérjehabot. Öntsük a masszát kb. 20x25 vagy 20x30 centis előkészített (kivajazott/sütőpapíros/szilikonos) formába, és süssük készre kb. 20-25 perc alatt. (Ha lágyabbra szeretnénk, akkor kevesebb idő kell neki, ha tömörebbre, akkor több.)

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek