Hozzávalók 10 darabhoz
- 1 adag gluténmentes pizzatészta
- 2 evőkanál gluténmentes paradicsomszósz
- pizzafeltétek és sajt ízlés szerint
Elkészítés:
A gluténmentes pizza alapreceptje itt található. Készítsünk belőle egy adagot.
A tésztát téglalap formára nyújtjuk. Megkenjük sima vagy fűszerezett (oregánó, bazsalikom) paradicsommártással. Rátesszük a kedvenc pizzafeltétünket (sonka, szalámi, kukorica stb.), és megszórjuk reszelt sajttal. Feltekerjük és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd nem túl szorosan egymás mellé fektetjük a csigákat a tepsibe. A tetejét megkenjük kevés vízzel elkevert, hozzáadott cukrot (és glutént) nem tartalmazó paradicsomszósszal vagy fokhagymás, olasz fűszeres vajjal vagy olívaolajjal. A végén szezámmaggal megszórjuk (elhagyható). Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük.
A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.