Hozzávalók
- 25 dkg cukormentes háztartási keksz darálva
- 10 dkg vaj olvasztva
- 15 dkg cukornak megfelelő édesítőszer
- 1 dl tejszín
- 1.5 evőkanál rumaroma
- 3 púpos evőkanál cukrozatlan kakaópor
- a tetejére: 90 gramm cukormentes étcsoki + 1 evőkanál növényi olaj
Munka tényleg csak nagyjából kétszer tíz perc van vele, viszont a hűtőben állni kell hagyni, így csak kb. 2-3 óra múlva fogyasztható.
Elkészítés:
A vajat, a tejszínt és az édesítőt melegítsük fel, de csak annyira, hogy az édesítő elolvadjon benne. Hagyjuk kicsit kihűlni. Közben keverjük össze a kakaóport és a darált kekszet, majd adjuk hozzá a vajas keveréket, a rumaromát és dolgozzuk össze alaposan. Tegyük egy sütőpapírral bélelt vagy szilikonformába (20x30 centisbe mondjuk), lapogassuk egyenletesre. Tegyük a hűtőbe 1-2 órára.
Majd készítsük el a csokimázat: az étcsokit gőz fölött olvasszuk fel az olajjal és öntsük a massza tetejére. Tegyük vissza a hűtőbe, és amint megszilárdult a csokimáz a tetején, már fogyasztható is.
A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.