Hozzávalók 15 darabhoz
- 10 dkg gluténmentes zabpehely
- 7.5 dkg gluténmentes liszt
- csipet só
- 16 dkg cukornak megfelelő édesítőszer (pl. 25 dkg eritrit, vagy 4 dkg negyedannyi édesítő)
- 1 kiskanál őrölt fahéj
- 1 teáskanál gluténmentes sütőpor
- 10 dkg vaj
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 2 evőkanál cukrozatlan növényi tejhelyettesítő ital (pl. mandula)
- 1 evőkanál méz (elhagyható)
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra, és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. A tésztához egy tálban keverjük össze a zabpelyhet a liszttel, a sóval, az édesítővel, a fahéjjal, a sütőporral. Ezután lassan óvatosan olvasszuk fel a vajat a mézzel (ha használunk), adjuk hozzá a vaníliakivonatot, keverjük a lisztes keverékhez, végül adjuk hozzá a tejet. Keverjük össze alaposan.
Tegyünk a tésztából diónyi gombócokat a sütőpapírra, egymástól legalább 5 centiméter távolságra. Picit lapogassuk meg mindegyiket, majd süssük aranybarnára, kb. 10-12 perc alatt kész.
A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus