Hozzávalók 6 adaghoz
- 500 gramm gomba
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma (zúzott)
- 3 evőkanál növényi olaj
- 150 ml vegán fehérbor
- 1 liter gluténmentes zöldségalaplé
- 4 dl növényi tejhelyettesítő ital
- 3 evőkanál kukoricakeményítő
- 1 teáskanál kakukkfű
- só és bors ízlés szerint
- petrezselyem a tálaláshoz (opcionális)
Elkészítés:
Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben, majd tegyük bele a vöröshagymát és a fokhagymát, pároljuk 5 percig. Adjuk hozzá a szeletekre vágott gombát, a kakukkfüvet, a bort és főzzük 5 percig. Tegyük bele a zöldségalaplevet, főzzük együtt 15 percig, majd keverjük hozzá a növényi italt, és újabb 5 percig főzzük.
Keverjük össze a kukoricakeményítőt hideg vízzel. Öntsük a levesbe, és időnként megkeverve 1-2 perc alatt sűrítsük be. (Ha túl hígnak találjuk, mehet bele még egy kevés vízzel elkevert kukoricakeményítő.) Vegyük le a tűzről, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk.
A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.