Vegán csicseriborsó-brownie: glutén-, tej-, tojásmentes recept

Fenséges brownie csupa egészséges hozzávalóból. Tökéletes recept: kezdőknek, menteseknek és nem menteseknek egyaránt. A sikerélmény garantált. Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, vegán recept.

Egészséges, finom és a tökéletes brownie-ízt adja.
Egészséges, finom és a tökéletes brownie-ízt adja.vaaseenaa

10-12 szelet lesz belőle. 

Hozzávalók

  • 400 gramm csicseriborsó (konzerv vagy főtt)
  • 0.5 bögre mogyoróvaj vagy mandulavaj
  • 0.5 bögre vegán agávészirup
  • 1 evőkanál növényi olaj
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • negyed bögre gluténmentes liszt (vagy mandulaliszt)
  • negyed bögre cukornak megfelelő édesítőszer
  • negyed bögre cukrozatlan kakaópor
  • 0.5 csomag gluténmentes sütőpor
  • csipet só
  • 0.5 bögre gluténmentes, cukormentes étcsoki (csipsz vagy reszelve a tetejére)
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Késes aprítóban vagy robotgépben daráljuk össze a csicseriborsót a mogyoróvajjal, a sziruppal, a növényi olajjal és a vaníliakivonattal. Adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet, a kakaóport, a csipet sót és keverjük össze alaposan. Óvatosan adagoljuk hozzá az apró csokit (egy keveset tegyünk félre a szóráshoz a tetejére). Tegyük egy 20x20 centis előkészített sütőformába, szórjuk meg a maradék csokival a tetejét, és süssük kb. 20-25 percig.

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek