10-12 szelet lesz belőle.
Hozzávalók
- 400 gramm csicseriborsó (konzerv vagy főtt)
- 0.5 bögre mogyoróvaj vagy mandulavaj
- 0.5 bögre vegán agávészirup
- 1 evőkanál növényi olaj
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- negyed bögre gluténmentes liszt (vagy mandulaliszt)
- negyed bögre cukornak megfelelő édesítőszer
- negyed bögre cukrozatlan kakaópor
- 0.5 csomag gluténmentes sütőpor
- csipet só
- 0.5 bögre gluténmentes, cukormentes étcsoki (csipsz vagy reszelve a tetejére)
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Késes aprítóban vagy robotgépben daráljuk össze a csicseriborsót a mogyoróvajjal, a sziruppal, a növényi olajjal és a vaníliakivonattal. Adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet, a kakaóport, a csipet sót és keverjük össze alaposan. Óvatosan adagoljuk hozzá az apró csokit (egy keveset tegyünk félre a szóráshoz a tetejére). Tegyük egy 20x20 centis előkészített sütőformába, szórjuk meg a maradék csokival a tetejét, és süssük kb. 20-25 percig.
A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.