Gluténmentes túrós-sajtos minipogik

A világ legfinomabb sós aprósütije lesz belőle, gluténmentesen.

Bármilyen tetszés szerinti magot tehetünk a tetejére.
Bármilyen tetszés szerinti magot tehetünk a tetejére.springtime78

Ebből az adagból egy nagy tepsi lesz. 

Hozzávalók

  • 10 dkg univerzális gluténmentes liszt
  • 12.5 dkg reszelt sajt
  • 12.5 dkg túró
  • 7.5 dkg vaj (szobahőmérsékletű)
  • 0.5 teáskanál só
  • a tetejére: tojássárgája, magok ízlés szerint (szezámmag, tökmag, napraforgómag)
Recept idők

Elkészítés:

A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd kb. egyujjnyi vastagra kinyújtjuk, és mini (2-3 centis) méretben kiszaggatjuk. Sütőpapírra tesszük őket, megkenjük tojássárgájával, és tetszés szerint magokat (tökmagot, szezámmagot stb.) szórunk a tetejére. 175 fokos sütőben kb. 15 perc alatt szép aranyszínűre sütjük.

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek