Isteni karfiollepénykék: gluténmentes, tejmentes, húsmentes alternatíva

A nagy sikerű brokkolis lepénykék karfiolalapú változata, csak sajt nélkül. Húsmentes, gluténmentes, tejmentes megváltó recept: lehet előétel, főétel, köret vagy snack is akár.

Egészséges, percek alatt a tányérra pakolható recept.
Egészséges, percek alatt a tányérra pakolható recept.Lilechka75

6-8 közepes/nagyobb darab lesz belőle. 

Hozzávalók

  • 0.5 fej karfiol (rózsáira szedve)
  • 1 darab tojás
  • 75 gramm univerzális gluténmentes liszt
  • 1 teáskanál gluténmentes sütőpor
  • só és bors ízlés szerint
  • növényi olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolrózsákat késes aprítóban daráljunk nagyon apróra, majd tegyük egy tálba és keverjük össze a liszttel, a sütőporral, a tojással, és ízesítsük ízlés szerint sóval és borssal. (Ha túl lágynak tűnik, adjunk hozzá még egy kevés lisztet.) Vizes kézzel formázzunk lepény- vagy fasírtformákat a masszából, és forró olajban süssük meg, kb. 2-2 percig mindkét oldalát.

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek