A legegyszerűbb vegán palacsinta – tej-, tojás- és cukormentes recept

Ha a legkevesebb hozzávalóból, a leggyorsabban elkészülő vegán palacsintareceptet keresed, megtaláltad. Tejmentes, tojásmentes, cukormentes recept.

Ízlés szerint töltsük meg jó gazdagon.
Ízlés szerint töltsük meg jó gazdagon.Image Source RF/Chad Springer

Hozzávalók 8 darabhoz

  • 130 gramm (bio) búzafinomliszt
  • csipet só
  • fél-egy evőkanál cukornak megfelelő édesítőszer
  • 500 ml cukrozatlan növényi ital
  • 3-4 evőkanál növényi olaj + egy kevés a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

Keverjünk össze 250 ml növényi italt a liszttel, az édesítővel, a sóval egy tálban. Adjuk hozzá a maradék növényi italt és az olajat, keverjünk belőle sima tésztát.

Olajozzunk ki egy serpenyőt, és egyenként süssük meg a palacsintákat: mindkét oldalát, kb 2-2 perc alatt (kb. háromnegyed merőkanálnyi tésztából lesz egy palacsinta). Lassabban sül, és picit nehezebben forgatható, mint a hagyományos (tojással készülő) palacsinta.

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek