Ízlés szerint töltsük meg jó gazdagon.Image Source RF/Chad Springer
Hozzávalók 8 darabhoz
- 130 gramm (bio) búzafinomliszt
- csipet só
- fél-egy evőkanál cukornak megfelelő édesítőszer
- 500 ml cukrozatlan növényi ital
- 3-4 evőkanál növényi olaj + egy kevés a sütéshez
Elkészítés:
Keverjünk össze 250 ml növényi italt a liszttel, az édesítővel, a sóval egy tálban. Adjuk hozzá a maradék növényi italt és az olajat, keverjünk belőle sima tésztát.
Olajozzunk ki egy serpenyőt, és egyenként süssük meg a palacsintákat: mindkét oldalát, kb 2-2 perc alatt (kb. háromnegyed merőkanálnyi tésztából lesz egy palacsinta). Lassabban sül, és picit nehezebben forgatható, mint a hagyományos (tojással készülő) palacsinta.
A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.