Le tudnál érettségizni földrajzból? – Kvíz!

Az idei érettségi első szakasza lezárult: a vizsgázók túl vannak a mindenki számára előírt magyar (nemzetiségi nyelv és irodalom), matematika, történelem és idegen nyelvi megmérettetésen. A kötelező kűrök után végre itt a szabadon választható tárgyak ideje. Helló, földrajz!

Kambrium, ordovícium, szilur, devon, karbon, perm, triász, jura, kréta, paleocén, eocén, oligocén, miocén, pliocén, pleisztocén, holocén. Halimba, Nyirád, Iszkaszentgyörgy, Fenyőfő. Macedónia: Szkopje, Lettország: Riga, Észtország: Tallin. Földtörténeti korok, bauxitlelőhelyek, európai fővárosok. Csupa olyan ismeret, amit a földrajzórákon szereztem, amit még álmomból felkeltve is tudok, és ami sosem volt elég arra, hogy az „erős hármas” kategóriából kikecmeregjek. Te jó voltál földrajzból? Akkor itt az ideje, hogy ismét átéld a tudás örömét!

A ma érettségizők elé, 120 perces, két nagy egységből álló feladatsort tesznek le ma reggel. A kérdéssorban vaktérképes, ábraelemzős feladatok mellett gazdasági ismeretekről is számot kell adniuk a vizsgázóknak. Kvízünkbe a feladatsor mindkét részéből válogattunk kérdéseket, a megoldásokat pedig a központi javítókulcs alapján adtuk meg. Ne feledd, hogy az érettségizőknek nehezebb a dolguk: a kérdéseket nem feleletválasztós formában kapják!

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!
Oszd meg másokkal is!
Mustra