Nyugodtan süssünk belőle dupla adagot.Seva_blsv
Hozzávalók 15 darabhoz
- 2 darab nagyobb, érett banán
- 1 bögre gluténmentes zabpehely (kb. 120 gramm)
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 teáskanál vaníliaaroma (opcionális)
- lenmag, mazsola, aszalt gyümölcs, apróra vágott dió, mogyoró (ízlés szerint, opcionális)
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra, és béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit. Törjük össze a banánokat egy tálban, keverjük hozzá a kakaóport és a zabpelyhet. Tegyünk a sütőpapírra 15 kis kupacot a tésztából, és a kezünkkel formázzunk (lapogassunk) belőle kekszet. Kb. 10 perc alatt süssük készre.
A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.