Cukkiniből sajt: szendvicsfeltét glutén-, tej- és tojásmentesen

Elő a friss, ropogós cukkinivel! Mutatjuk hozzá ezt a zseniális hamissajt-receptet, ami gluténmentes, tejmentes és tojásmentes.

A receptből egy kb. 400 grammos tömb lesz.

A formából kiborítva, az étkezésnek, az adott étel jellegének megfelelően felhasználhatjuk: szeletekre vagy kockákra vágva, reszelve, olvasztva.
A formából kiborítva, az étkezésnek, az adott étel jellegének megfelelően felhasználhatjuk: szeletekre vagy kockákra vágva, reszelve, olvasztva.Szarka Dorottya

Hozzávalók

  • 250 gramm hámozott cukkini
  • 100 gramm semleges ízű növényi ital (zab, rizs stb.)
  • 1 evőkanál kókuszzsír
  • 1 evőkanál citromlé
  • 50 gramm porállagú zselatin
  • 1-2 teáskanál só
  • fűszerek (fokhagymapor, csili, pirospaprika, köménymag, sörélesztőpehely) ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, hozzáadunk 1 evőkanál zsiradékot, hozzáöntjük a növényi tejet, a citromlevet, sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük. Végül a zselésítőt is hozzáadjuk, majd botmixerrel alaposan pürésítjük. Tetszőleges formába, pl. szilikonos muffinformába, műanyag ételtároló dobozba töltjük. Minimum 3 órát hűtőben hagyjuk pihenni.

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek