A receptből egy kb. 400 grammos tömb lesz.
A formából kiborítva, az étkezésnek, az adott étel jellegének megfelelően felhasználhatjuk: szeletekre vagy kockákra vágva, reszelve, olvasztva.Szarka Dorottya
Hozzávalók
- 250 gramm hámozott cukkini
- 100 gramm semleges ízű növényi ital (zab, rizs stb.)
- 1 evőkanál kókuszzsír
- 1 evőkanál citromlé
- 50 gramm porállagú zselatin
- 1-2 teáskanál só
- fűszerek (fokhagymapor, csili, pirospaprika, köménymag, sörélesztőpehely) ízlés szerint
Elkészítés:
A cukkinit meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, hozzáadunk 1 evőkanál zsiradékot, hozzáöntjük a növényi tejet, a citromlevet, sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük. Végül a zselésítőt is hozzáadjuk, majd botmixerrel alaposan pürésítjük. Tetszőleges formába, pl. szilikonos muffinformába, műanyag ételtároló dobozba töltjük. Minimum 3 órát hűtőben hagyjuk pihenni.
A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.